Konkuriše li Bilbija? UEFA objavila Petevov spisak, u međuvremenu jedan igrač otpao

Zmajevi domaćini Rumuniji

Konkuriše li Bilbija? UEFA objavila Petevov spisak, u međuvremenu jedan igrač otpao

Admin Čaušević

Od 20:45 na stadionu Bilino polje Bosna i Hercegovina nastavlja Ligu nacija.

Zmajevi će u zeničkom hramu dočekati Rumuniju, nakon što su u prvom kolu minulog vikenda na gostovanju odigali s Finskom 1:1.

Ivaylo Petev je najavio da će biti promjena u sastavu u odnosu na meč sa Finskom što se može vidjeti i na spisku igrača koji konkurišu za susret s Rumunima.

UEFA je na zvaničnoj stranici objavila roster bh. selekcije, a nova imena su Nemanja Bilbija, Mateo Sušić i Haris Duljević.

Ako je vjerovati zvaničnoj stranici UEFA-e za meč sa Rumunima neće konkurisati Hrvoje Barišić i Amar Dedić baš kao i protiv Finske.

Saznajemo da je u međuvremenu otpao Adnan Kovačević zbog povrede lista. Fudbaler Ferencvarosa će preskočiti duel s Rumunima, ali bi mogao biti spreman za utakmicu protiv Crne Gore. Dobra stvar je da je trenirao normalno s ekipom, ne preskočivši nijedan trening, pa se možemo nadati njegovom nastupu u Podgorici.

Oglasi

Obzirom na povredu Kovačevića neće biti iznaneđnje ukoliko Petev naknadno na spisak uvrsti uvrsti Barišića ili Dedića koji su također defanzivci.

Spisak igrača koji su prijavljeni UEFA-i izgleda ovako:

Golmani: Vasilj, Šehić, Ćetković.

Odbrana: Kovačević (u međuvremenu se povrijedio i neće igrati), Ćivić, Hadžikadunić, Sušić, Gazibegović, Kolašinac, Saničanin, Ahmehodžić.

Vezni red: Danilović, Bešić, Krunić, Pjanić, Cimirot, Hotić, Hadžiahmetović, Miličević, Stevanović, Prcić, Duljević, Gojak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napad: Bilbija, Prevljak, Džeko, Demirović, Menalo.

Podsjećanja radi, nakon utakmice protiv Rumunije BiH će u subotu gostovati Crnoj Gori, a za sedam dana dočekati Finsku, također na Bilinom polju.

Top Komentari

GuiliDamou
Jbo vam Bilbija mater vishe kao da je u pitanju debeli Ronaldo, jbem ti zivot pa ovo samo kod nas ima, 32 godine covjeku, dje god je igro van BiH nista nije napravio, eto sad ce nam on veceras valjat! Treba ga stavit umjesto Džeke, jos malo ce te me vi sa ss.ba poceti uvjeravati da je i bolji…
14 6
azz33333
Jao ovih nasi novinarcica, **** vas vise bilbija vi ste ga doveli do reprezentacije pritiscima, jedno veliko cetnicko dolazano smeče, a bitno je da miralema pljujte non stop, miralem gdje je igrao i skim ovaj nece i nebi za 40 zivota
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi