Dani Alves od Barcelone imao samo jedan zahtjev, a oni mu zabili nož u leđa na najtužniji način

Potvrdio da odlazi iz kluba

Dani Alves od Barcelone imao samo jedan zahtjev, a oni mu zabili nož u leđa na najtužniji način · Zvanično

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves zvanično je potvrdio da neće ostati u Barceloni jer nije dobio ponudu da produži ugovor.

Alves se vratio u katalonski klub krajem prošle godine i potpisao je ugovor do kraja minule sezone, te su mnogi bili sigurni da će mu Barcelona ponuditi produženje ugovora na još godinu dana.

Međutim, španski mediji objavili su danas da se to sigurno neće desiti i da su čelnici Barcelone već saopštili Brazilcu da neće ostati u klubu i da ima dozvolu da traži novi klub.

Nakon što je Sergi Roberto produžio ugovor odlučeno je da je Alves višak i da nema prostora da mu se ponudi novi ugovor iako je u drugom dijelu sezone odigrao nekoliko zaista odličnih utakmica.

No, mnogi smatraju da je Barca na ovaj način zabila nož u leđa svom igraču koji je došao pomoći klubu kada im je bilo najteže i od njih je imao samo jedan zahtjev na koji oni na kraju nisu pristali.

Alves je bio čak spreman da ne potpisuje ugovor na godinu dana već na samo šest mjeseci jer mu je cilj da ima klub do Svjetskog prvenstva kako bi se našao na spisku selektora Brazila.

Od Laporte je očekivao ugovor do kraja 2022. godine, ali na kraju mu Barcelona ni to nije dala što je šokiralo navijače koji smatraju da Alves nije zaslužio na takav način da se odnose prema njemu nakon svega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije nekoliko trenutaka sve to potvrdio je i sam Alves koji se oglasio na Instagramu i zvanično je objavio da napušta Barcelonu, te se emotivnom porukom oprostio od navijača ovog kluba.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Ce1ZW72qvr5/[/instagram]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
A ovaj klosar brazilski bi kao jos da dobije godinu dana. Da ih podri, podrzava i sve za sicu.... simbolicni 300 k eurica godisnje. A klub vodi brigu kako da pusti platu obicnim radnicima ili da zaposli radnika za odrzavanje..
1 12
elvir_86
To je ta Barcalona smeče od kluba
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije