Inter je imao jedan poziv za Edina Džeku, ali sada se više niko ne javlja
Foto - EPA

Bez previše interesa za Dijamanta

Inter je imao jedan poziv za Edina Džeku, ali sada se više niko ne javlja

Midhat Šljivak

Belgijanac Romelu Lukaku stigao je danas u Milano na potpis ugovora s Interom, a njegov povratak na Giuseppe Meazzu znači vjerovatni odlazak bh. napadača Edina Džeka.

Bh. fudbaler je prošlog ljeta stigao među Nerazzurre kao zamjena za Lukakua koji je otišao u Chelsea. Ipak, nakon neuspješne epizode na Stamford Bridgeu, Lukaku se odlučio vratiti u narednu sezonu će provesti na posudbi u Interu.

Zbog Lukakua, ali i ostalih planiranih dolazaka, Džeko je postao višak i klupski direktor Beppe Marotta želi da ga se riješi ovog ljeta.

Međutim, za sada konkretnih ponuda za bh. fudbalera nema. Italijanski mediji navode da se samo novi trener Valencije Gennaro Gattuso raspitivao za mogućnost Edinovog dolaska na Mestallu, ali interes je 'ohladio' zbog previsoke plate koju Džeko ima.

Također, u engleskim medijima spominje se interes West Hama. Međutim, nikakav zvaničan upit na adresu Nerazzurra još nije stigao za 36-godišnjeg napadača i za sada se ne nazire neka nova destinacija za njega.

Marotta čini sve kako bi se riješio ugovora kojeg Edin ima u Interu. On je taj koji izričito zahtjeva prodaju i odlazak 'Dijamanta' s Meazze i neće biti iznenađenje ako Edin promijeni tim do kraja prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je trenutno na godišnjem odmoru s porodicom, a o budućnosti u Interu će se raspravljati u narednom periodu.

On je u Inter stigao prošlog ljeta iz Rome. Nastupio je 49 puta za crno-plave iz Milana imao je učinak od 17 golova i 10 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Neće ga niko, kopačke o klin.Klocino.
0 20
Kladionicar_iz_mira
Mrzim prelazni rok zbog Edina Dzeke. Bas smarate.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti