Izraz lica Romelua Lukakua jutros sve govori

Vratio se u Milano

Izraz lica Romelua Lukakua jutros sve govori

E. Škorić

Reprezentativac Belgije jučer je doputovao u Milano, a danas mu slijedi nekoliko sati 'maltretiranja' prije nego potpiše ugovor s Interom.

Lukaku je bio velika želja Intera, ali i on sam je još mnogo ranije priznao da bi želio da se vrati na Giuseppe Meazzu. Iako je prodan Chelseaju za preko 100 miliona eura, u minuloj sezoni skroman učinak, tek osam premierligaških golova na 26 mečeva, dva je doduše dao i u Ligi prvaka.

No, bilo je očito da Lukaku nije bio ni sjena napadača kakav je bio sezonu ranije dok je nastupao za Inter, pošto je sa 30 pogodaka na 44 meča vodio Inter do Scudetta i bio bez premca prvo ime plavo-crnih.

Jučer je Belgijanac stigao na milanski aerodrom i izazvao veliku euforiju među navijačima Intera, a rano jutros krenuo je prema objektima u kojima će obaviti ljekarske preglede, kako bi danas mogao potpisati ugovor s Interom. Na licu Lukakua jasno se vidi olakšanje, osmijeh nije skidao s lica, čini se da je ovo nešto čemu se igrač zaista nadao i na čemu je inzistirao proteklih mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radi se o posudbi za koju je Inter izdvojio oko osam miliona eura, a Chelsea je prvobitno tražio i više novca. Njegov ugovor s Chelseajem vrijedi do 30. juna 2026. godine, a Inter će narednog ljeta pokušati da ga otkupi, no za to će biti potrebno mnogo više od spomenutih osam miliona eura, ali i pristanak Chelseaja.

Dvadesetdevetogodišnji centarfor je ranije u karijeri igrao za Anderlecht, u kojem je ponikao, zatim WBA, Everton i Manchester United, uz dakako spomenute Inter i Chelsea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Evo zapamtite komentar, ne da nece moc meda, nece moc tegle otvorit, zapamtite!
7 0
Arnel925
Ode Dzeko u Nottingham Forest
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti