Kako su igrali dobro su i prošli: Poraz reprezentacije BiH u Češkoj
Foto - FIBA

Loše izdanje bh. selekcije

Kako su igrali dobro su i prošli: Poraz reprezentacije BiH u Češkoj

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Pardubicama od Češke rezultatom 93:81 i dovela se u neugodan položaj pred posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i potrebna im je pobjeda nad Bugarskom za plasman u narednu fazu takmičenja.

Nakon uvodnih nekoliko minuta u kojima su oba tima imala reviju promašaja, Češka je ta koja je kontrolisala rezultat i igru u prvoj dionici nakon koje domaća selekcija ima sedam poena prednosti, 24:17.

Loše je bh. selekcija igrala i u drugoj dionici. Češka je koristila sve greške selekcije Adisa Bećiragića kojem je ovo bio debi na selektorskoj klupi i na odmor se odlazi s velikih 15 poena prednosti u korist domaćina, 51:36.

Ništa bolja slika na parket nije viđena ni u nastavku meča. Češka je dominirala, bila je bolji tim u svim segmentima igre, a bh. tim nije imao raspoloženih igrača da se vrati u igru nekom većom serijom tokom treće dionice.

Češka je u trećem periodu u nekoliko navrata imala plus 17, ali košarkaši BiH su ipak koliko-toliko uspjeli da smanje zaostatak i nakon 30 minuta igre bilo je 12 poena prednosti u korist domaće reprezentacije, 70:58.

Očajna šuterska noć nije mogla vratiti BiH u meč ni u posljednjoj dionici. Češka je bez većih problema završila ovaj susret u svoju korist i došla je do veoma bitne pobjede.

Oglasi

Ondrej Balvin je predvodio domaću selekciju do trijumfa s 19 poena i 11 skokova, Bohačik je dodao 16, a sve je lijepo vodio Tomas Satoransky s 13 poena i 10 asistencija.

Kod bh. selekcije Džanan Musa je ubacio 16 poena, ali uz katastrofalne procente šuta i ovo je večeras i za njega bila noć za zaborav.  John Roberson je također dodao 16 poena. 

Kvalifikacije za SP:

Češka - BiH 93:81 (24:17, 27:19, 19:22, 23:23)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Češka: Balvin 19, Bohačik 16, Hruban 13, Peterka 8, Satoransky 13, Auda 12, Jelinek 10, Kriz, Kylinik 2, Palyza, Sehnal, Zidek.

BiH: Gegić 7, Halilović 13, Kemenjaš 10, Musa 16, Roberson 16, Atić 8, Čampara, Delalić, Lazić 2, Penava, Sulejmanović 9, Vrabac.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
napichkase nas cesi otresose ko slinu josip nurkic izdajica bosne garzu napravijo mexikanac mexicki spermic ovi kamenjas s ramena nema kvalitete i oni bosnic bijo prdljavina
1 32
user1647539682
Sto niko ne komentarise ovog komentatora ,a znali ste otjerat sabahudina sa groznim uvredama ovog kao da je sramota spomenut da je to njegova zemlja ,par extra akcija BIH on prica o povjesti ceskih igraca...poserem ti se na posao keru.....
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti