Posao od milion maraka: Nihad Mujakić potpisao za Ankaragucu!

FK Sarajevo prodao igrača u Tursku

Posao od milion maraka: Nihad Mujakić potpisao za Ankaragucu! · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Sarajevo realizovao je sjajan transfer, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Sada već bivši fudbaler Bordo tima Nihad Mujakić otišao je u Tursku gdje se priključio ekipi Ankaragucua i prema još uvijek nepotvrđenim informacijama ugovor sa turskim klubom već je potpisan.

Ovaj tim se tek vratio u tursku Superligu i ima velike ambicije ove sezone, što pokazuju dovođenja igrača kao što su Derdiyok ili Jese.

Nihad Mujakić bit će pojačanje u defanzivnoj liniji turskog tima, a da od njega mnogo očekuju čelnici Ankaragucua pokazuje i cifra koju su za njega izdvojili, a, nezvanično, radi se o iznosu od 500.000 eura, odnosno približno milion konvertibilnih maraka.

Bh. stoper prošao je ljekarske preglede u glavnom gradu Turske i potpisao je ugovor s ovim timom. 

Uz odlazak Selmira Pidre u MLS, te Halida Šabanovića u Ligue 1 ovo je još jedan sjajan transfer nekog od igrača Sarajeva ovog ljeta, a definitivno i odličan posao za klub s financijske strane. 

Nije ovo prvi put da Mujakić svojim transferom donese lijep iznos za FK Sarajavo. Podsjetimo, 2019. godine s Koševa je otišao u Kortrijk za nešto više od milion eura, što znači da je do sada ovaj defanzivac Sarajevu donio oko tri miliona maraka.

Emir Hadžić tako je već u prvim mjesecima svog angažmana u FK Sarajevo napunio klupsku kasu. Novi-stari sportski direktor Sarajeva radi sjajan posao otkako se vratio na tu poziciju i u klub je doveo sjajna pojačanja kao što su Nardin Mulahusejnović, Ivan Ikić, Muhammed Musa, Frane Čirjak, Adnan Džafić, Marin Aničić i drugi, a sada je izvrsnim izlaznim transferom već osigurao plate za sve ovosezonske akvizicije. Zamisli prvog čovjeka kluba, Ismira Mirvića za sada se realizuju na najbolji način i sigurno je da on može biti zadovoljan razvojem situacije u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujakića što se tiče, sezona u Turskoj starta osmog augusta, a u prvom kolu Ankaragucu dočekuje Konyaspor koji je inače "bh. tim", s obzirom na to da tamo igraju Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i još jedan bivši član Sarajeva, Amar Rahmanović, pa bi Nihad mogao da debituje protiv svojih sunarodnjaka.

Zvanična potvrda transfera još uvijek se očekuje od strane oba kluba, ali činjenica je da je Mujakić je već prošao ljekarske provjere, te da su uslovi transfera finalizirani, pa je predstavljanje igrača iz BiH u Tuskom timu samo stvar formalnosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Twista
Svaka cast Niho, za 3 godine si donio 3 miliona maraka u klub! Nije mala stvar! Sretno u nastavku karijere !
22 2
Ajax11
Za tri godine donio skoro 3 Mio maraka u klub a umal se nisu ugasili- potom se najbolje vidi, da pare prije nestanu nego sto su stigle
7 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi