Neviđena sramota bh. "klape": Tim iz Lihtenštajna ponizio Konyaspor!

Hadžiahmetović zabio utješni gol

Neviđena sramota bh. "klape": Tim iz Lihtenštajna ponizio Konyaspor!

E. Ganibegović

Konyaspor se oprašta od igranja Evrope za ovu sezonu.

Iako su tokom cijele prošle sezone bili u vrhu i kandidat ako ne za titulu, onda sigurno za drugo mjesto i igranje Lige prvaka, na kraju ih nećemo gledati niti u Konferencijskoj ligi.

Naime, nakon 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola ovog takmičenja, večeras su u Konyi dočekali ekipu Vaduza i bili apsolutni favoriti.

I poveli su. Penal je u 18. minuti iskoristio Guilherme i definitivno smo ih svi vidjeli u play-offu. Svi, osim igrača i navijača Vaduza. 

Već do poluvremena je bilo 1:2, a pogađali su Sasere i Sutter.

U nastavku mrežu Ibrahima Šehića pogađaju i Cicek i Gasser, da bi utješni gol za 2:4 i ukupnih 3:5 postigao Amir Hadžiahmetović. 

Oglasi

Amar Rahmanović je igrao do 59. minute kada ga je zamijenio Cikalleshi, dok Dejan Đokić kod gostiju nije dobio priliku, inače 21-godišnji bh. veznjak.

Definitivno velika sramota za Konyaspor. Vaduz je klub iz istoimene prijestolnice Lihtenšajna koji se takmiči u drugom rangu fudbala u Švicarskoj (Challenge liga) i ovo je prvoklasna senzacija.

Spomenimo i to da je APOEL našeg Matea Sušića prošao dalje, kao i Fehervar našeg Kenana Kodre, koji je bio bolji od Petrocuba. Stefan Kovač i Čukarički izbačeni su od Twentea.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, treće pretkolo:

Konyaspor - Vaduz 2:4 

Promo

Top Komentari

PRESEDAN
Neznalice neuke,Vaduz se takmiči u Švicarskoj ligi,kakav amaterizam
6 7
user1658611289
Kakav Lihtenštajn, ova ekipa u Švicarskoj ligi već 15 godina. Ja kakve gluposti možete izvaljivati ccc
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi