Fudbalska romantika na bh. način: Zrinjskom stigla poruka podrške od rivala iz Premijer lige
Foto: A. Čaušević

Uoči historijske utakmice

Fudbalska romantika na bh. način: Zrinjskom stigla poruka podrške od rivala iz Premijer lige

Eldar Ganibegović

Mostarski Zrinjski ove sezone je napravio najveći klupski uspjeh kada su nastupi u Evropi u pitanju.

Plemići su po prvi put stigli do play-off faze jednog UEFA-inog takmičenja, a u pitanju je Konferencijska liga gdje će u dvomeču snage odmjeriti sa Slovanom iz Bratislave.

Tako Zrinjski ima priliku da ispiše i historiju bh. fudbala i postane prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja.

Dan uoči prve utakmice koja će biti odigrana u Mostaru, na adresu Plemića stigla je podrška od rivala iz Premijer lige, a u pitanju je FK Tuzla City.

Saopštenje kluba iz Tuzle prenosimo u cjelosti:

"Sutra je veliki dan bosanskohercegovačkog fudbala.

Oglasi

Naš prvak za sezonu 2021/2022., HŠK Zrinjski, sutra igra prvu historijsku utakmicu play off-a UEFA Konferencijske lige.Sutra se piše historija bosanskohercegovačkog fudbala.

Uprava F.K.Tuzla City sa stručnim štabom, igračima i simpatizerima našeg kluba, želi vam mnogo sreće na sutrašnjoj utakmici i
bit ćemo iskreno uz vas.

Veliki pozdrav sa sjeveroistoka Bosne iz Tuzle grada."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Svakako divna gesta tuzlanskog kluba koji je ove sezone debitovao u Evropi nastupom u prvom i drugom pretkolu Konferencijske lige.

Inače, sutrašnja utakmica pod Bijelim brijegom počinje od 20 sati, a Zrinjski je još jučer objavio da su ulaznice za ovaj susret rasprodate. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Sarajevo je 5 puta igralo utakmice za ulazak u grupnu fazu, ne sjecam se nesto podrske ostalih.
7 17
bk123
Hvala Tuzla City...
15 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi