Nurkić objavio fotografiju iz aviona i pokazao u kakvim uslovima košarkaši putuju za Beč

"Ovdje ni lokum nije rahat"

Nurkić objavio fotografiju iz aviona i pokazao u kakvim uslovima košarkaši putuju za Beč

Endin Čaušević

Bh. košarkaši jutros su sa sarajevskog aerodroma otputovali za njemački Koln gdje će nastupati na Eurobasketu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već u četvrtak igra prvi meč grupne faze Eurobasketa, a naš tim je rano jutros otputovao za Koln (preko Beča), te su već mislima okrenuti na prvo kolo i susret protiv Mađarske.

Bh. košarkaši su na Eurobasket otputovali nakon nevjerovatne pobjede protiv Francuske u Skenderiji u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pobjeda protiv Francuske vratila je samopouzdanje i odličnu atmosferu u naš tim i to u najbolji trenutak. Našim momcima neće faliti motiva na Eurobasketu i nadamo se da će nastaviti u istom tempu kao što je to bilo na meču protiv Francuske.

I pored jako loših uslova koje imaju naši momci ne dopuštaju da ih to pokoleba. To je najbolje pokazala i fotografija iz aviona koju je jutros objavio naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić.

Let do Beča neće biti previše udoban za našu ekipu, a posebno za naše najviše košarkaše. Nurkić se tu posebno izdvaja jer zbog manjka prostora između sjedišta ne može ni da sjedne kako treba.

Oglasi

Naš najbolji košarkaš odlučio je da objavi fotografiju na Twitteru i pokaže u kakvom položaju će biti većina naših igrača do Beča. Sreća je pa let do glavnog grada Austrije ne traje dugo.

"Ovdje ni lokum nije rahat...", napisao je Nurkić u opisu fotografije.

Vijeće ministara BiH još nije uplatilo novac KSBiH

Da stvar bude gora obećani novac Vijeća ministara BiH još uvijek nije uplaćen na račun Saveza, ali nadati se da to neće praviti dodatne probleme i pritisak našim košarkašima pred Eurobasket.

“Obećana sredstva od Vijeća ministara BiH (iznos naveden u saopštenju 200.000 KM) za potrebe reprezentacije još uvijek nisu uplaćena na račun Košarkaškog saveza BiH”, objavili su iz krovne kuće bh. košarke.

Takođe, treba istaći da je selektor Adis Bećiragić na Eurobasket poveo sljedeće igrače: Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, John Roberson, Aleksandar Lazić, Amar Gegić, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Edin Atić, Ajdin Penava, Sani Čampara.

Top Komentari

uzm1
a seronje. treba se skupit sat i po u avionu... jadan
1 22
pitariistok
Joj nmg kuknjave vise zivota mi...dodjes jednom u 10 godina j repku i sve ti zivo smeta. Aj brate u pm vise i ti i sve,ljudi u BiH gladni,zedni,bosi...politika nam razara mozdane celije,onaj ono onaj ovo...vi mi kukate sto je mudo na lijevo. Mrs u pm sve ijedan,ako hocete igrajte ako necete nemojte. Svi imate i zaradili ste hvala Bogu. Strpite se zarad nacije i tog grba...kakav je takav al drzavni je. Nije ni Portland ni Real...Bosna i Hercegovina je!
9 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi