Kroos izabrao stadion sa najpaklenijom atmosferom: "Pogledao sam Alabu i rekao već gubimo 2:0"

Mislio je da će se tribine srušiti

Kroos izabrao stadion sa najpaklenijom atmosferom: "Pogledao sam Alabu i rekao već gubimo 2:0"

Admin Čaušević

Toni Kroos je tokom karijere igrao na raznim stadionima, ali jedan će dobro zapamtiti.

Kroos već duže vremena zajedno sa svojim bratom Felixom uređuje i vodi podcast Einfach mal Luppen na kojem priča otvoreno i direktno te svaki put ponudi nešto novo.

U posljednjoj epizodi sjajni veznjak Reala je izabrao stadion sa najpaklenijom atmosferom na kojem je igrao. U pitanju je Celtic Park u Glasgowu.

"Počela je himna Lige prvaka i mislio sam da će se stadion srušiti. Zaista nevjerovatno. Nisam nikad doživio nešto tako", rekao je Kroos.

"Alabi sam rekao da već gubimo 0:2", dodao je Nijemac čija je ekipa bez problema izašla na kraj sa prvakom Škotske. Meč je okončan sa 0:3.

"Poslije utakmice svi su aplaudirali. Nije tu bilo ništa neprijateljsko ili da pokazuju manjak poštovanja. To je bilo veoma, veoma impresivno."

U posljednjem ligaškom meču protiv Mallorce Kroos je oko ruke nosio kapitensku traku i to mu se desilo prvi put u karijeri.

"Igrati za Real na stadionu Santiago Bernabeu kao kapiten je bilo nešto odlično. Moram to priznati", dodala je "osmica" Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroos je ranije igrao za Bayern i Leverkuksen i nikada u klupskom fudbalu nije bio kapiten svoje ekipe. U reprezentaciji Njemačke je u nekoliko navrata nosio kapitensku traku.

Inače, bez obzira što je dobio kapitensku traku u odsustvu Karima Benzeme još uvijek je nepoznata budućnost sjajnog Nijemca jer još nema naznaka oko produženja ugovra koji ističe na kraju sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Džaba navijači i džehenemska atmosfera kad sudije vas štite
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi