Borac u kišovitom Srebreniku srušio lidera na tabeli
FOTO: E. Dindić

Mrkaić presudio Tuzlacima

Borac u kišovitom Srebreniku srušio lidera na tabeli

Haris Zilić

U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City je u Srebreniku dočekao banjalučki Borac, a rezultat na kraju susreta glasio je 0:1 za tim iz Banja Luke.

Prvu priliku bilježimo u šestoj minuti utakmice. Greška odbrane Borca, lopta dolazi do Karića, koji odlično šutira sa 20 metara, lopta odlazi pored gola gostiju. Dobra akcija Borca u devetoj minuti, Tatar se našao pred golom domaćih, ali Nukić interveniše u posljednji trenutak.

U 17. minuti Ćetković zaustavlja pokušaj Smajlagića. Dosta loš fudbal je bio u prvom poluvremenu, a izdvajamo i udarac Mišića u 31. minuti, lopta je otišla visoko preko gola Ćetkovića.

Do kraja prvog poluvremena je bilo nekih pokušaja pred oba gola, ali većinom je to završalao u odbrambenom bloku. Ipak u 44. minuti najbolja prilika za goste, Tatar je šutirao, Fejzić fenomenalnom intervencijom spasio domaće.

Početkom drugog poluvremena velika šansa za domače. Pantelić je sjajno skočio, šutirao glavom, ali lopta pogađa prečku, igrala se 50. minuta susreta. Bizarna situacija u 54. minuti. Fejzić se sapleo na klizavom terenu i zamalo lopta nije završila u mreži, ipak je golman Tuzlaka loptu zaustavio na gol liniji.

Sredina drugog poluvremena donijela je dosta borbe, prekida, bez pravih prilika ispred oba gola. Borac je pokušavao većinom dugim loptama, ali to je odbrana Tuzla Citya bez problema čistila. Sa druge strane Tuzlaci su slično igrali, većinom su to bile akcije gdje je nedostajao zadnji pas.

Oglasi

Kesićev šou

Nakon jedne pogrešne sudijske odluke, odnosno dosuđenog nepostojećeg prekršaja na sredini terena, Borac stiže do kornera nakon kojeg dolazi i do prednosti. Tatar je ubacio, gužva je bila pred golom Fejzića, lopta se uz dosta sreće odbila do Mrkaića koji pogađa za 0:1.

Čulo se s tribina "lopovi, lopovi", nezadovoljni navijači domaće ekipe su skandirali, ali nije to previše zabrinulo glavnog sudiju meča Dragana Kesića koji je svojim odlukama u nekoliko navrata doveo domaće "do ludila" na terenu. U 86. minuti Tuzlaci su tražili penal, glavni sudija se nije oglasio.

Do kraja meča, Tuzlaci su pokušavali doći do poravnanja, ali ostalo je 0:1 i Bnajalučani upisuju vrijedan gostujući trijumf i na kratko preuzimaju lidersku poziciju sa 17 osvojenih bodova.

Na kraju ponovo je sudija Kesić u centru pažnje. Nadoknadio je tri minute i svirao kraj tačno po isteku tog vremena, a ništa ne bi bilo čudno da nije sudijska nadoknada prošla u ukazivanju pomoći golmanu Ćetkoviću i bilo je pola minute aktivne igre u sudijskom vremenu. Doista nevjerovatno, a s obzirom kako je sudio tokom cijele utakmice, biće još jedan bolan udarac za bh. fudbal ukoliko od Komiteta za sudije ne bude žestoko kažnjen. 

TUZLA CITY - BORAC 0:1 (/Mrkaić 79')

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Nukić, Smajlagić, Eleouet, Karjašević, Karić, Čeliković, Mišić, Pantelić i Ferreyra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Ćetković, Gajić, Predragović, Vojnović, Subić, Lukić, Andrić, Kulašin, Tatar, Piščević i Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EmirEmir111
Ja ne znam kako ove igrace borca nije sramota igrati za taj klub.. pa ovo je sramota, majke mi hahahaha Pa kako vas nije stid yeb o vam vico mater svima qurve jedne hahahahaha
28 2
kaliopi
E jel moguće ovo ljudi, pa lik ležao 2,5 min od 3 nadoknade i ovaj svira na 3:15 kraj, E ovo je stvarno prešlo granice…
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti