Monza nikada nikoga nije pobijedila u Seriji A, a onda je na red došao Juventus

Prvi trijumf za debitanta

Monza nikada nikoga nije pobijedila u Seriji A, a onda je na red došao Juventus

Edmir Škorić

Monza je u šest kola u debitanskoj sezoni u Seriji A osvojila samo jedan bod, a danas u duelus Juventusom ostvarila je prvu pobjedu, pošto je slavila s 1:0.

Posljednjeplasirani tim lige je dočekao Juventus kao autsajder, ali s obzirom na formu Stare dame, uspio je da ostvari prvu pobjedu u Seriji A, dok je agonija torinske momčadi nastavljena.

Bio je ovo, istina, tek prvi poraz Juventusa u Seriji A ove sezone, no dva puta je poražen u Ligi prvaka, a ima i čak četiri remija na sedam prvenstvenih mečeva.

Sa 10 bodova, Juventus je tek osmi i mnogi su ga otpisali iz utrke za Scudetto, a pitanje je hoće li i koliko još Max Allegri ostati na klupi.

Monza je danas odigrala dovoljno dobro da ostvari prvi trijumf, no uveliko joj je pomogao iskusni Angel Di Maria, koji je u 40. minuti laktom udario u prsa jednog domaćeg igrača, pa mu je Maresca pokazao direktan crveni karton.

Oglasi

Domaćin je s igračem više na terenu uspio zabiti gol u 74. minuti. Rezervista Gytkjaer je pogodio na centaršut Ciurrije i tako Monzi donio pobjedu za pamćenje, a Allegriju praktično trasirao put ka izlaznim vratima.

Uslijedit će sada pauza zbog reprezentativnih nastupa, a Juve svoj naredni meč igra 2. oktobra protiv Bologne na svom stadionu, dok će Monza gostovati Sampdoriji.

I za kraj spomenimo da j Allegri propustio ovaj duel zbog suspenzije. Zapravo, nije mogao biti na klupi već je bio na tribinama, baš kao i suspendovani Milik i Cuadrado, dok zbog povreda niej bilo Alexa Sandra, Chiese, Locatellija, Pogbe i Rabiota.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U terminu od 15 sati danas su odigrana još dva meča. Lazio je bio uvjerljiv u gostima kod Cremonesea (4:0), dok je Fiorentina dobila Veronu s 2:0. Ranije danas Udinese je slavio nad Interom s 3:1.

Večeras dva zanimljiva duela - od 18:00 sati Roma i Atalanta, a od 20:45 sati derbi kola u kojem se sastaju Milan i Napoli. Pobjednik tog meča ujedno bi preuzeo lidersku poziciju koju trenutno drži Udinese sa 16 bodova. Po 14 imaju Napoli, Atalanta, Milan i sada Lazio nakon današnje pobjede.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ratnik
Hahaha a gdje je dusan brate mili, covjek tek poceo karijeru a pricalo se kako je bolji o dzeke, kada je dzeko za pemziju, pa dzeko ti je osvajao titule sa wolfsburgom sto nije bio favorit ovaj nemoze sa juventusom sto je uvijek glavna uloga u seriji A bila, dok nije stigao dusan hihi
7 3
SarajFK
Ma nema razloga za paniku. Izboriice Juve opstanak, siguran sam u to!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti