BiH je u drugom šeširu: Kako trenutno izgledaju jakosne skupine za žrijeb kvalifikacija za EP?

Poslije pobjede nad Crnom Gorom

BiH je u drugom šeširu: Kako trenutno izgledaju jakosne skupine za žrijeb kvalifikacija za EP?

Admin Čaušević

U Frankfurtu će 9. oktobra biti održan žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. 

U kvalifikacijama će ukupno nastupiti 53 reprezentacije pošto Njemačka kao domaćin ima osiguran plasman, dok je Rusija suspendovan uslijed agresije na Ukrajinu.

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 kvalifikacionih grupa. Sedam grupa sa po pet timova, te tri tima sa šest selekcija. Direktan plasman će izboriti po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

Osvajanjem prvog mjesta u grupi Lige B Lige nacija Bosna i Hercegovina je osigurala svoje mjesto u drugoj jakosnoj skupini.

S obzirom da još uvijek nije završeno takmičenje u Ligi nacija još uvijek se ne zna tačan raspored u šest šešira.

U prvom šeširu će sigurno biti reprezentacije Belgije, Hrvatske, Danske, Mađarske, Italije, Nizozemske i Španije. Reprezentacije Češke, Portugala, Švicarske, Austrijje, Francuske i Poljske još uvijek mogu završiti u prvom ili drugom šeširu.

Oglasi

Pored Bosne i Hercegovine zagarantovano mjesto u drugom šeširu još uvijek imaju reprezentacije Velsa i Engleske.

Na diobi drugog i trećeg šešira trenutno su Albanija, Island, Izrael, Crna Gora, Norveška, Irska, Škotska, Srbija i Ukrajina.

U trećem šeširu će sigurno nastupiti reprezentacije Armenije, Finske, Slovenije, Rumunije i Švedske, dok su četvrtom šeširu Gruzija, Grčka, Kazahstan, Luksemburg i Turska.

Reprezentacije Azerbejdžana, Bugarske, Kipra, Farskih Ostrva, Kosova, Sjeverne Makedonije, Sjeverne Irske i Slovačke su na diobi 4. i 5. šešira.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno je da će Bjelorusija, Estonija, Gibraltar, Latvija, Litvanija, Malta i Moldavija biti u petom, te Andora, Lihtenštajn i San Marino u šestom šeširu.

Kako je preostalo da se odigaju još mečevi petog te šestog kola jakosne skupine će biti poznate tek utorak, 27. septembra.

Top Komentari

King_Kenny
...realno,ovo nama i ne znaci mnogo jer su za nas tvrd orah i ovi iz 4.sesira,tako da se ne treba unaprijed radovati...
4 2
SamoSiroki
Samo će nas kantat.. Realno
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi