Nisu ni svjesni kakvog ratnika su dobili: Rudiger pokazao u kakvom stanju se vratio u Madrid

Spasio Real u Varšavi i zadobio nezgodnu povredu

Nisu ni svjesni kakvog ratnika su dobili: Rudiger pokazao u kakvom stanju se vratio u Madrid

Endin Čaušević

Antonio Rudiger sinoć je spasio Real Madrid poraza na gostovanju kod Shakhtara, ali je zadobio i dosta nezgodnu povredu glave prilikom toga.

Shakhtar je vodio protiv Reala sa 1:0 golom Zubkova i činilo se da će ukrajinski klub napraviti senzaciju, ali je kraljevski klub ipak u petoj minuti sudijske nadoknade uspio da izjednači.

U centru pažnje našao se upravo Rudiger koji je uspio da postigne pogodak, ali je prilikom doga dobio nezgodan udarac u glavu jer se sudario s golmanom Shakhtara.

Njemački reprezentativac je zadobio posjekotinu na čelu i počeo je da krvari, te je bilo jasno odmah da je riječ o težoj povredi.

Dok je izlazio s terena dres mu je bio skoro u potpunosti krvav, ali i pored toga je on htio da ga promijeni i da se vrati na teren iako ljekarski tim nije uspio odmah da zaustavi krvaranje.

Na kraju je Carlo Ancelotti uspio da zaustavi Rudigera i objasni mu da se u takvom stanju ne može vratiti na teren, ali je mogao vidjeti da je dobio zaista nevjerovatnog ratnika.

Oglasi

Španski mediji jutros navode da je Rudiger nakon meča zaradio čak 20 šavova na čelu kako bi doktori sanirali povredu i zaustavili krvarenje, ali on je to sve stoički podnio.

Nakon meča Rudiger je oduševio navijače fotografijom koju je objavio na Instagramu i pokazao je u kakvom stanju se vratio u Madrid.

Pola glave mu je zamotano u zavoje, ali i pored toga nije skidao osmijeh s lica, te je kratko poručio: "Živi smo".

Antonio Rudiger posted from the plane showing a massive eye patch

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid već u nedjelju očekuje veliki derbi protiv Barcelone koji se igra na Santiago Bernabeu s početkom u 16:15 sati i sada je glavno pitanje da li će Rudiger biti spreman da igra na tom meču.

Nema sumnje da će on željeti da nastupi bez obzira na sve, ali će doktori na kraju morati dati zeleno svjetlo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Kad igras na snagu i prljavo onda to dobijes,sam odabro
2 8
BaboBih
Povrijeda nema nista sa "ratnik". Povrijedi se i Neymar i Messi i Ronaldo neki dan dobio po nosu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi