Kloppov Liverpool se digao iz ponora, pa golom Salaha na Anfieldu srušio velikog rivala

Derbi ispunio očekivanja

Kloppov Liverpool se digao iz ponora, pa golom Salaha na Anfieldu srušio velikog rivala

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 11. kola na Anfieldu odigrali su Liverpool i Manchester City.

Utakmica koja je privlačila najviše pažnje, na kraju je na veliko iznenađenje svih pripala domaćoj ekipi.

Manchester City je bio favorit na ovom susretu, iako je riječ o utakmici u gostima protiv Liverpoola, ali rezultat je na kraju otišao u korist njihovih protivnika.

Sjajno su nogometaši gostujuće ekipe igrali tokom cijelog susreta, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Ni Liverpool se nije branio na ovom susretu, te su i oni, posebno u prvom poluvremenu, imali nekoliko dobrih prilika, ali golova nije bilo.

U drugom poluvremenu Liverpool je krenuo nešto bolje, te su nogometaši ovog kluba propustili dvije sjajne prilike.

Oglasi

Uspio je Foden postići gol u 53. minuti utakmice, ali je nakon reakcije iz VAR sobe gol poništen zbog prekršaja koji je u izgradnji akcije napravio Haaland.

Gol odluke viđen je u 76. minuti. Alisson je ispucao dugu loptu, Cancelo je užasno reagovao, a sve je pratio Salah koji je postigao gol za 1:0.

Nakon toga postojao je samo jedan tim na terenu, a to je bio Manchester City, ali jednostavno nisu uspjeli pronaći način da postignu gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi istaći da je u 86. minuti Klopp dobio direktan crveni karton zbog velikih protesta kada nije dosuđen prekršaj za njegovu ekipu.

Manchester City nakon ovog poraza ima četiri boda zaostatka za prvoplasiranim Arsenalom, dok je Liverpool sada osmi na tabeli.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...al jedu g*vna i Salah i ovaj Nunez u p*cku materinu,jesu se sastala 2 sebicnjaka...5 golova upropastise...zivce mi sj*base...sudjenje opet skandalozno,Silva udara rukom u lice Salaha iz cista mira i ne dobiva ni zuti,a iskljucuje Kloppa...bruka i sramota...na kraju produzio 6 minuta,a igra se 12...
5 16
DOKTOR_GAZ_
Interesantno, ALI Vlado Jagodic i Pep Guardiola imaju ISTO TROFEJA LIGE SAMPIONA kao AR567A I WENGER ZAJEDNO, sa ekipama koje NEMAJU MESSIA..Zato je DOKTOR JURGEN KLOPP..
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi