U zadnjoj minuti srušio se najveći san: "Završilo je na najgori način"

Jota ne id na Mundijal

U zadnjoj minuti srušio se najveći san: "Završilo je na najgori način"

Edmir Škorić

Mnogi fudbaleri već danima razmišljaju o odlasku na Svjetsko prvenstvo, ali neki će se nažalost morati pomiriti s činjenicom da neće vidjeti smotru najvećih reprezentacija svijeta u Kataru.

Neki veliki igrači poput našeg Edina Džeke neće biti u Kataru zbog "opravdanih" razloga - njihove nacije nisu uspjele da se plasiraju, ali neke fudbalske zvijezde proklinju sudbinu koja ih je zadesila.

Portugalski reprezentativac Diogo Jota imao je plan da nastupa u Kataru, imao je taj plan i portugalski selektor Fernando Santos, ali jedan od ponajboljih igrača te reprezentacije zbog povrede definitivno propušta Svjetsko prvenstvo.

Jota se povrijedio u samom finišu engleskog derbija u kojem je u nedjelju njegov Liverpool na Anfieldu sa 1:0 golom Mohameda Salaha pobijedio Manchester City.

Jota je u spomenutoj utakmici bio starter, ali je povrijeđen malo prije posljednjeg sudijskog zvižduka, a sada je i sam potvrdio da neće igrati na Mundijalu.

"Nakon tako dobre noći na Anfieldu, moja je završila na najgori način! U zadnjoj minuti srušio se jedan od mojih snova. Bit ću još jedna podrška izvana, klubu i državi, i borit ću se da se što prije vratim, You'll Never Walk Alone", napisao je Portugalac na Twitteru.

Oglasi

Jota nije igrao prije četiri godine za Portugal na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i ovo je trebao da bude njegov prvi takav nastup, ali morat će čekati još četiri godine...

25-godišnji napadač u Liverpool je došao iz Wolverhamptona, a ranije igrao za Atletico Madrid i Porto. Za Portugal je odigrao 28 utakmica i dao 10 golova, a prvu krajem 2019. godine, nakon što je zablistao u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bio je jedan od najboljih igrača Wolverhamptona, zbog čega je osim poziva u nacionalni tim, dobio priliku da ode u slavni klub kao što je Liverpool, s kojim je osvojio Premier ligu i Kup te Liga kup, a sa Portugalom je te 2019. bio osvajač Lige nacija.

Mogli bismo ga gledati i u Zenici pošto je nedavni žrijeb kvalifikacija za EURO 2024 spojio ponovo Portugalce s nama, a u grupi su još Island, Slovačka, Luksemburg i Lihtenštajn.

Top Komentari

user1613662710
Liverpool je ove godine toliko baksuzan sto se tice povreda da to je strasno postalo
1 2
Galacticosi
Ljudi previše se igra utakmica ovo nije normalno pola igrača ili neće igrati Prvenstvo ili igrače ne spremno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti