Čuveni BBC je davno nestao: Ko jest, a ko nije Benzemi čestitao na Zlatnoj lopti?

Barem je čestitku zaslužio

Čuveni BBC je davno nestao: Ko jest, a ko nije Benzemi čestitao na Zlatnoj lopti?

Edmir Škorić

Jedno vrijeme Evropom je dominirao BBC, tandem kojeg su u napadu Real Madrida sačinjavali Karim Benzema, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo.

Odavno na terenu nema BBC-a. Prvo je Ronaldo otišao u Juventus, a Bale je na kraju prošle sezone napustio Madrid, pa je ostao jedino Benzema, koji je, mora se priznati, najviše napravio tek onda kada je "ostao sam".

Francuski reprezentativac blista otkako nema Balea i Ronalda, a nakon sezone iz snova dobio je Zlatnu loptu, koju je oduvijek sanjao, što je i sam priznao na gala večeri u Parizu.

"Vidjeti ovaj trofej ispred sebe čini me jako ponosnim. Bio je to san koji sam imao od djetinjstva i naporno sam radio za njega. Nikad nisam odustao. Oduvijek sam vjerovao da je sve moguće i kada nisam bio u reprezentaciji Francuske, nisam prestao marljivo raditi. Jako sam ponosan na svoj dosadašnji put. Nije bilo lako, bilo je teško i meni i mojoj porodici.To što sam danas ovdje prvi put čini me vrlo sretnim i nastavit ću raditi", rekao je Benzema.

Benzema je odmah nakon govora na pozornicu pozvao svog sina Ibrahima (4 godine) i svoju majku Wahidu Djebbaru (65) te tako još jednom osvojio srca svih.

Benzema je prošle sezone u dresu Real Madrida nastupio 46 puta, te postigao 44 gola uz 15 asistencija. Osvojio je špansko prvenstvo i superkup, te Ligu prvaka i prema mišljenju mnogih apsolutno zasluženo osvojio ovu nagradu.

Oglasi

I dok je Bale, danas fudbaler Los Angelesa, javno čestitao na velikom sportskom i životnom uspjehu, izostala je neka čestitka i poruka od dugogodišnjeg saigrača i prijatelja Cristiana Ronalda.

Španski novinari smatraju da bi Ronaldo trebao da se oglasi i da javno čestita Benzemi, mada ne isključuju mogućnost da je to možda uradio privatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo u posljednje vrijeme nije aktivan na društvenim mrežama, ali i nema razloga da bude. Portugalac je tek 20. u konačnom izboru za Zlatnu loptu, dao je samo dva gola ove sezone i oba u Evropskoj ligi, te je već mjesecima nezadovoljan činjenicom da je i dalje u Manchesteru.

Njemu mnoge stvari u posljednje vrijeme ne plaze za rukom ili bolje rečeno nogom, dok Karimu ide baš sve...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RedMostar
Tekstovi na SS su sve gluplji i gluplji
2 0
Klicko
Wahida rodila si heroja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti