Sve je lako kada imaš najboljeg na svijetu

Real siguran na krilima Benzeme

Sve je lako kada imaš najboljeg na svijetu

Admin Čaušević

Pohod na odbranu osvojene Zlatne lopte Karim Benzema je počeo golom.

Benzema je početkom sedmice proglašen najboljim igračem svijeta, a u prvoj utakmici po prijemu nagrade uspio je postići gol.

Real Madrid je u 10. kolu gostovao Elcheu te je upisao rutinsku pobjedu sa 3:0 te sa nova tri boda zacementirao prvo mjesto na tabeli.

Novi osvajač Zlatne lopte je prvi put zatresao mrežu u 6. minuti, ali je njegov gol poništen jer je svemu prethodio ofsaj Vinicusa.

Ipak, pet minuta kasnije sve je bilo regularno te je Valverde bio taj koji je Los Blancosima donio prednost, tim se rezultatom i otišlo na odmor.

Real je u drugom poluvremenu rutinski odrađivao posao, ali je Elche mogao doći do izjednačenja u 70. minuti kada je Clerc šutirao glavom zamalo pored stative.

Oglasi

Sve dileme oko pobjedinka su riješene u 75. minuti kada preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora mrežu trese Benzema. Gol pogledajte ovdje.

Francuzu je to bio peti gol na sedam mečeva La Lige, taj učinak bi sigurno bio i veći da nije propustio tri utakmice zbog povrede.

Konačan rezultat postavljen je u 89. minuti kada je na asistenciju Rodryga lijep gol postigao Asensio za konačnih 0:3.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako Osasuna ostaje jedina ekipa koja je u dosadašnjem dijelu sezone uspjela zaustaviti Real pošto je na stadionu Santiago Bernabeu bilo 1:1.

Kraljevi su do sada uspjeli pobijediti Barcelonu i Atletico Madrid te je već sada jasno da su prvi favoriti za odbranu titule prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
A kad se Realu poniste 3 gola VAR-om onda nikom nista, a da je sta sumnjivo bilo bio bi naslov pokrali ccc Hala Madrid !
4 1
Klicko
VARDRID
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije