Strašna završnica utakmice u Londonu: Casemiro golom duboko u sudijskoj nadoknadi utišao Plavce

Sjajan susret

Strašna završnica utakmice u Londonu: Casemiro golom duboko u sudijskoj nadoknadi utišao Plavce

Esmer Oštraković

Derbi susret 13. kola Premiershipa između Chelseaja i Manchester Uniteda završen je remijem, a navijači su mogli vidjeti dva gola i to u samoj završnici susreta.

Obje ekipe su u jako dobroj formi, te je bilo jako teško prognozirati ovaj susret, ali svi su blagu prednost davali Chelseaju.

Razlog više jeste malo poljuljana atmosfera u Manchester Unitedu, a naravno razlog za to je ponašanje Cristiana Ronalda.

Chelsea je, suprotno očekivanjima, u prvom poluvremenu bio u podređenom položaju, a Manchester United je imao nekoliko sjajnih šansi da dođe do vodstva.

Najbolje prilike imali su Rashford kada mu je Kepa sjajno odbranio situaciju jedan na jedan i Antony koji je iz sjajne situacije šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu Chelsea je zaigrao dosta bolje, te su konačno došli do onog nivoa koji se očekivao od njih na ovom susretu.

Oglasi

Gol za vodstvo domaće ekipe je sa bijele tačke u 87. minuti utakmice. Jorginho je preuzeo odgovornost i postigao gol, te se činilo da tri boda ostaju u Londonu.

Ipak, gosti nisu odustajali, te su uspjeli postići gol za remi na današnjem susretu, a strijelac je u 94. minuti utakmice bio Casemiro.

Chelsea je nakon ove pobjede ostao na četvrtom mjestu sa 21 osvojenim bodom, te nisu uspjeli povećati prednost u odnosu na Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane i Manchester United je ostao na petoj poziciji, ali su propustili šansu da pobjedom preskoče svog današnjeg rivala.

Obje ekipe će sasvim sigurno, posebno Chelsea, do kraja sezone tražiti svoje mjesto na poziciji koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sudija produzio dok ne izjednace...
4 17
FudbalskiZnalac
Čim sam vidio 6 minuta znao sam da se igra dok šugavci ne izjednače. Ne bi me čudilo da lopta nije prešla liniju..
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi