Njegovim problemima nema kraja: Na imanju Gerarda Piquea pronađeno čak 250 grobnica

Gradi luksuzni hotel u blizni Malage

Njegovim problemima nema kraja: Na imanju Gerarda Piquea pronađeno čak 250 grobnica

Endin Čaušević

Defanzivac Barcelone, Gerard Pique, ove godine baš nema sreće jer čini se da mu je mnogo toga u životu krenulo nizbrdo, a najbolji dokaz za to je da je na jednom njegovom zemljištu pronađeno čak 250 grobnica.

Pique se ove godine nalazi često u centru pažnje javnosti, a sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada je potvrđeno da on i Shakira više nije zajedno nakon što je popularna pjevačica saznala da je vara.

No, ubrzo nakon toga stigao je i novi udarac za Piquea jer ga je Xavi Hernandez skoro otpisao u Barceloni, te iskusni defanzivac većinu mečeva katalonskog kluba prati s klupe za rezervne igrače.

Međutim, čini se da nema kraja lošim vijestima za igrača Barcelone jer su španski mediji objavili vijest koja je mnoge iznenadila.

Naime, poznato je da je Pique prije nekoliko godina kupio zemljište u blizini Malage gdje je planirao da izgradi luksuzni hotel, a radovi na tome su nedavno konačno počeli.

Pique je uložio čak 20 miliona eura za kupovinu ovog zemljišta na Costa del Solu i nedavno su radovi na izgradnji luksuznog hotela konačno počeli, a onda su stigle nove loše vijesti za igrača Barcelone.

Oglasi

Španski mediji objavili su da su radovi trenutno zaustavljeni nakon što je na Piqueovom imanju pronađeno čak 250 grobnica i jasno je da se sve moralo stopirati kako bi saznali o čemu se radi.

Istraživanja oko tih grobnica su već počela i prvi cilj je da se utvrdi iz kojeg stoljeća datiraju.

"Iskopali smo oko 250 grobnica od kojih je većina prazna", izjavio je arheolog Alberto Cumpian koji je potvrdio vijesti da su te grobnice pronađene na imanju koje pripada igraču Barcelone.

Također, on je izjavio da postoji mogućnost da ove grobnice nikada nisu korištene i da nemaju nikakve vrijednosti kako bi se sačuvale, ali da će napraviti detaljno istraživanje da se to utvrdi.

Ukoliko se ispostavi da su ove grobnice prazne i da se mogu srušiti očekuje se da će Pique dobiti već početkom januara iduće godine dozvolu da nastavi s radovima na svom imanju.

Top Komentari

user1647539682
Ma bio bih ja rado u njegovim problemima!!
1 0
Medo-Brundo
Neko mu sihire bacio!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi