U Slobodi se "čupaju za kosu", a šta u Sarajevu kažu pred meč u Banovićima?

Najava duela

U Slobodi se "čupaju za kosu", a šta u Sarajevu kažu pred meč u Banovićima?

Edmir Škorić

Privremeni trener Sarajeva Emir Obuća najavio je duel sa Slobodom koji se sutra igra u Banovićima i koji će po svemu sudeći biti dosta težak.

Sarajevo je vezalo dvije pobjede otkako je klub napustio Feđa Dudić, a na Koševu se nadaju nastavku te serije i proboju ka samom vrhu.

"Sigurno da će biti teška utakmica. Ne smije nas zavarati tabela i pozicija na kojoj se nalazi Sloboda. Moramo biti, u glavi, 100 posto spremni za utakmicu i uslove koji budu. Naravno, samo takvi možemo doći do željenog rezultat”, prokomentarisao je Obuća, dodavši:

“Musa, Salčin i Čirjak su trenirali sa ekipom i bit će u konkurenciji. Vidjet još ćemo danas i sutra kakva je situacija po tom pitanju… Vršajević radi individualno i njega očekujemo u narednoj utakmici protiv Leotara, a već duže vrijeme sa nama nisu Buljubašić i Marin Aničić”, dodao je on.

U međuvremenu, Sloboda u teškoj situaciji jer je trenutno na dnu tabele sa samo 13 bodova i, izuzmemo li Kup takmičenje i gostovanje niželigašu Batonu, odavno ne zna za pobjedu.

Zapravo, Tuzlaci su ostvarili samo dva trijumfa na 16 utakmica. Novi poraz bi samo otežao stvari na Tušnju, ali u FK Sloboda se nadaju najboljem scenariju sutrašnjeg meča.

"Ekipa Sarajeva dolazi u dobrom raspoloženju nakon dvije vezane pobjede. To se ne bi moglo reći za nas koji imamo problema sa nekim povredama. Još nismo sigurni u konačan spisak igrača koji će sutra konkurisati za meč. Naše je da pokušamo na bilo koji sportski način da osvojimo bodove, jer su nam prijeko potrebni", objašnjava Adnan Osmanhodžić, trener FK Sloboda, te dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Skautirali smo igrače Sarajeva, trener odličan sa kojim sam dugo godina igrao, napadački orjentisan. Međutim, ono što gledamo je kako ćemo mi odigrati. Igrači koje imamo su najbolji za nas i drugih nemamo. Mislim da će svi dati svoj maksimum kako bismo izvojevali pobjedu, a da li će to biti dovoljno vidjećemo sutra".

Utakmica Sloboda - Sarajevo igra se sutra na gradskom stadionu u Banovićima sa početkom od 13 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Spuzva Bob sa kockastom glavusom zvani duduk je unistio Sarajevo a Sloboda je slaba sama od sebe tako da su ovo 2 najgore ekipe u ligi.
3 14
nakopitam
Dvije najlosije ekipe u drzavi.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti