Artetina mašinerija gazi sve pred sobom
Foto - Arsenal

Novi trijumf Arsenala

Artetina mašinerija gazi sve pred sobom

Midhat Šljivak
Teme:

Arsenal je u 16. kolu Premier lige gostovao na Molineauxu kod Wolverhamptona i tim Mikela Artete je upisao sigurnu pobjedu rezultatom 2:0, te je učvrstio prvo mjesto na tabeli.

Londonski Arsenal igra fenomenalan fudbal u ovoj sezoni. Sjajnu formu potvrdili su večeras kod Wolverhamptona pobjedom od 2:0.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo golove. Bilo je šani s obje strane, Guedes je prijetio za Wolvese, Gabriel Jesus za Arsenal, ali na odmor se otišlo bez golova.

Arsenal odlično ulazi u nastavak meča, a već u 55. minuti ekipa je stigla do prednosti. Fabio Vieira je uposlio Martina Odegaarda, a norveški veznjak šalje loptu u mrežu za vodstvo Topnika od 1:0.

Jose Sa je u 75. minuti zaustavio udarac Gabriela Martinellija, ali u nastavku akcije portugalski golman nije mogao napraviti ništa i Topnici stižu do 2:0.

Ponovo je strijelac bio Martin Odegaard. Dočekao je odbijenu loptu na 10-ak metara od gola i zatim je pogodio za povećanje vodstva svog tima.

Oglasi

Domaći su se bezuspješno pokušavali vratiti u meč. Imali su određene šanse da dođu do gola, ali mreža Aarona Ramsdalea se večeras nije zatresla.

Ostalo je tako 2:0 za Arsenal koji je upisao nova tri boda i Topnici na pauzu odlaze s prvog mjesta na tabeli.

Londonski klub je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio 37 bodova, imaju pet više od Cityja i bit će interesantno vidjeti kako će odigrati ostatak sezone.

S druge strane Wolverhampton je zakovan za dno tabele Premier lige. Wolvesi su u 15 utakmica osvojili samo 10 bodova.

Ako ovako nastave ne piše im se dobro u nastavku sezone, ali je sreća što je dosta timova ispred njih u lošoj formi, pa razlika nije nedostižna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 16. kolo:

Wolverhampton - Arsenal 0:2

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...na kraju im predstoji zestoka borba za 4.mjesto...nemaju oni sirok roster da guraju dugo ovim tempom,pogotovo na 2 fronta...ovo 3 poraza i eto ih na 4.mjestu...ne kontam ove njihove navijace i euforiju...
0 25
Chico
Dr. GUZIjaga na aparatima, umivaju ga hladnom vodom.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi