Leteći Samuraji očitali fudbalsku lekciju Nijemcima!

Još jedna senzacija na Mundijalu

Leteći Samuraji očitali fudbalsku lekciju Nijemcima!

Esmer Oštraković

Svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu odigrale su reprezentacije Njemačke i Japana, a rezultat na kraju susreta nije bio onaj kojem su se nadali favorizovani njemački reprezentativci, te je na kraju bilo 1:2 za Japan.

Njemačka je naravno iz Španije favorit u grupi E, ali su oni već u svom prvom nastupu kiksali i to protiv Japana.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Njemačke, a nevjerovatno je šta su sve uspjeli promašiti reprezentativci ove zemlje.

Nizale su se šanse pred golom Japana, ali lopta jednostavno nije htjela u gol, a fenomenalan je bio i golman Japana Gonda.

Do 33. minute je Gonda bio sjajan, a onda je napravio veliku glupost, te je skrivio jedanaesterac za svoje protivnike.

Loptu je na bijelu tačku namjestio Gundogan, te je bio siguran i postigao je gol za vodstvo Njemačke na ovoj utakmici.

Oglasi

Naravno, njihovo vodstvo je bilo sasvim zasluženo po svemu što smo vidjeli u prvom poluvremenu ove utakmice, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nakon konsultacija sa VAR-om Havertzu je poništen gol.

U drugom poluvremenu Japan je krenuo na sve ili ništa, a upravo to je bilo ključno za veliku pobjedu protiv Njemačke.

Naime, reprezentativci ove zemlje igrali su sjajno u drugom poluvremenu, te se u nekim trenucima moglo zapitati ko je favorit na ovom susretu.

Neuer je nekoliko puta spašavao svoju reprezentaciju, te se činilo da će se Njemačka provući i ostvariti pobjedu na kraju.

Da se to ne desi pobrinuli su se sjajni igrači Japana u posljednjih petnaest minuta utakmice, te su priredili novu senzaciju.

Prvo je u 75. minuti Doan pogodio za izjednačenje i očekivalo se da će se Japan povući i čuvati bod koji imaju u džepu.

Oni nisu tako razmišljali, te su krenuli još ofanzivnije u nadi da mogu doći do potpunog preokreta, a upravo to se dogodilo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Itekura je poslao jednu dugu loptu prema Asanu u 83. minuti utakmice, a sjajni napadač Japana je majstorski matirao Neuera i tako donio pobjedu Japanu.

Nakon što su postigli gol za potpuni preokret uslijedilo je veliko slavlje nogometaša Japana, a naravno ravnodušni nisu ostali ni igrači sa klupe koji su odmah utrčali na teren.

Zaista malo ko se mogao nadati da će Njemačka startati Mundijal sa porazom protiv Japana, ali njihova pobjeda je plod velike discipline i borbe. Do kraja utakmice Nijemci su imali nekoliko dobrih prilika da dođu do poravnanja, ali to im nije pošlo za rukom, te su Japanci na kraju odnijeli tri boda sa ove utakmice.

Top Komentari

axel42
Sad nek idu nazad kući promovisati pe derluk!! Yebo ih trake u bojama duge i ono začepljanje usta na početku utakmice. Igrajte fudbal majku yebali, da će vas sad i Španci satrati i mršš nazad!
18 2
atomskimrav
Bravo Japan, a ovi fasisti su mi se zgadili sa svojim pricama o *****luku i lafo nekim pravim.
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi