Messi i Argentina su bili najveći favoriti za osvajanje Mundijala, a već danas bi mogli otići kući

Ukoliko ne ostvare pobjedu protiv Meksika

Messi i Argentina su bili najveći favoriti za osvajanje Mundijala, a već danas bi mogli otići kući

Esmer Oštraković

Nakon što su u utakmici prvog kola šokantno poraženo od Saudijske Arabije, reprezentativci Argentine danas će ponovo na teren.

Upravo njihov susret protiv Meksika privlači najviše pažnje danas, a to je utakmica koja bi mogla donijeti ranu eliminaciju Argentine.

Nime, ukoliko izgubi današnji susret, već u drugom kolu će selekcija Argentine biti eliminisana sa ovogodišnjeg Mundijala.

Danas igraju i Poljska i Saudijska Arabija, a ta utakmica igra se od 14 sati, a pobjeda bi Saudijsku Arabiju odvela u drugi krug.

Poljaci su u prvoj utakmici remizirali protiv Meksika, iako su imali nekoliko sjajnih šansi za pobjedu, te im je potrebna pobjeda danas.

Naravno prolaz Saudijske Arabije, kada pogledamo grupu u kojoj se nalaze, bio bi ravan čudu, ali ono što su pružili na terenu protiv Argentine bilo je sjajno.

Ukoliko uspiju ponoviti sličnu igru danas protiv Poljske nije nemoguće da ostvare još jednu pobjedu i tako izbore prolaz dalje.

Messi i njegova Argentina večeras jednostavno mora ostvariti pobjedu protiv Meksika ukoliko želi izboriti prolaz u drugi krug.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sve ostalo bi im jako smanjilo šanse da se plasiraju u osminu finala, te bi Messi i društvo vjerovatno rano napustili Katar.

Na kraju ostaje da vidimo kako će se kretati rezultati na današnjim utakmicama, a iznenađenja su uvijek moguća, to smo najbolje vidjeli u proteklih nekoliko dana.

Top Komentari

El_Pibe_De_Oro
Oke, sve razumijem al' ljudi jesu li vama fakat Argentinci tj. Gaučosi bili glavni kandidati za osvajanje Svjetskog Prvenstva ? Ne znam, valjda gledamo isti sport il' se neko za****va...
3 0
denimen9
Favoriti samo kod kladioničara amatera!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti