Srbija imala sve u svojim rukama, ali hrabri Kamerunci su stigli do boda

Uzbuđenja nije nedostajalo, no pitanje je da li iko može biti zadovoljan

Srbija imala sve u svojim rukama, ali hrabri Kamerunci su stigli do boda

Samir Mlaćo

Sjajan meč odigrali su danas na Svjetskom prvenstvu u Kataru Srbija i Kamerun, a na kraju je završilo nevjerovatnih 3:3, iako je Srbija vodila 3:1.

Činilo se nakon sat vremena igre da će Mitrović i društvo lakše od očekivanog do prva tri boda, Kamerunci su djelovali potpuno izgubljeno, 'bez života', ali u nogometu nikada nikoga ne smijete otpisati. To se danas i potvrdilo

Mitrović je imao veliku šansu za Srbiju na samom startu, no nije pogodio, pa su Kamerunci to znali da kazne preko Castelletta u 29. minuti. Pogodak pogledajte ovdje.

Srbija se nije predavala, no dosta se patila, a onda za samo par minuta u sudijskoj nadoknadi dva pogotka. Najprije je pogodio Strahinja Pavlović glavom nakon prekida, da bi dvije minute kasnije preciznim udarcem Sergej Milinković Savić digao navijače Srbije na noge.

U osmoj minuti drugog poluvremena Aleksandar Mitrović pogađa za 3:1 nakon spektakularne akcije Srbije i činilo se da je sve riješeno.

Srbijanci su možda tako mislili, ali Kamerunci ne. Prvo je Aboubakar majstorski pogodio u 63. minuti za 3:2, a samo tri minuta kasnije sjajna kontra Kamerunaca koju pogotkom završava Chopu Moting.

Oglasi

Nogometaši Srbije bili su u šoku, Kamerunci očekivali dobili krila, pa smo gledali ekstra zanimljivu završnicu.

Sjajnu priliku deset minuta prije kraja imao je Aleksandar Mitrović, ali nije bio precizan, da bi uzvratili i Kamerunci preko Motinga, no previše je solirao i nije mogao do drugog pogotka.

Ostalo je 3:3, te u selekciji Srbije nikako ne mogu biti zadovoljni, ali ni Kamerunci. 

U ovoj grupi G Brazil i Švicarska imaju po tri boda, dok su Srbija i Kamerun osvojili na jednom bodu.

Brazil i Švicarska igraju danas od 17 sati, dok u posljednjem kolu igraju Srbija - Švicarska i  Brazil – Kamerun.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, grupa G:

Srbija – Kamerun 3:3

Top Komentari

Bavarac1312
Finale su najavljivali, a valja prvim letom nazad iz Katra. Hahahahahahahahahahahahaha
17 1
Adrian
Sretno komšije u svakom slučaju protiv Švicarske.
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi