Meksički bokser prijetio batinama Messiju, pa počeo da strahuje kada se oglasio Mike Tyson

Legenda stala uz kapitena Gaučosa

Meksički bokser prijetio batinama Messiju, pa počeo da strahuje kada se oglasio Mike Tyson

Endin Čaušević

Meksički bokser Saul "Canelo" Alvarez našao se u centru pažnje nakon što je javno prijetio Lionelu Messiju nakon što je optužio Argentinca da je namjerno gazio dres Meksika tokom slavlja u svlačionici Gaučosa, ali ni slutio nije da će na kraju on biti taj koji će morati da strahuje.

Argentina je prije nekoliko dana uspjela da pobijedi Meksiko sa 2:0 i iskupi se koliko-toliko za poraz u prvom kolu od Saudijske Arabije, te i dalje ostane u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Junak ove utakmice bio je fantastični Lionel Messi koji je uspio postići pogodak za 1:0, a zatim je u finišu meča upisao asistenciju kada je spektakularan gol zabio Enzo Fernandez.

Koliko je ova pobjeda značila Argentincima najbolje se vidjelo nakon utakmice kada su Gaučosi žestoko slavili u svlačionici.

Na kraju se pojavio i video slavlja na društvenim mrežama, a jedan detalj izazvao je lavinu kritika iz Meksika. Naime, mnogi su optužili Messija da je namjerno gazio dres ove reprezentacije tokom slavlja što čini se nije bio slučaj.

Oglasi

Dres Meksika je bio na podu u svlačionici, a bokser Canelo je otišao predaleko i čak je zaprijetio Messiju da se neće zbog toga dobro provesti ako se oni nekada sretnu uživo.

"Vidio sam da je Messi čistio pod s našim dresom i zastavom. Treba da moli Boga da ga ne pronađem", poručio je Canelo na Twitteru, a zatim dodao.

"Baš kao što ja poštujem Argentinu on treba da poštuje Meksiko. Ne govorim općenito o svim Argentincima već samo o ovom sr*nju koje je Messi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli".

Međutim, mnogi smatraju da je Canelo pretjerao sa svojom porukom i da Messi nije imao nikakvu namjeru da gazi dres protivničke reprezentacije.

No, Canelo sigurno ni slutio nije da će nakon svega da se oglasi i legendarni Mike Tyson koji je stao u Messijevu odbranu, te je sada Meksikanac taj koji mora da strahuje zbog onoga što je rekao o jednom od najboljih igrača svih vremena.

Oglasi

"Neko po imenu Canelo prijetio je Messiju. Ako se usudi da dirne Messija onda ću se ja morati vratiti u ring", poručio je Tyson koji je inače veliki fan kapitena reprezentacije Argentine.

[twitter]https://twitter.com/rafi_ahmed0/status/1597467109553934336[/twitter]

Nakon svega oglasio se i kapiten meksičke reprezentacije Andres Gudardado koji je potvrdio da je to na podu bio njegov dres, ali je poručio da zna da Messi nije namjerno stao na njega i uradio ono za šta su ga optužili Meksikanci.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dobro znam kakav je on čovjek. Sve ekipe s ekonimima imaju dogovor da dresove koji su puni znoja ostavljamo na podu u svlačionice bez obzira da li je to vaš dres ili od rivala ako ste ih mijenjali", počeo je Guardado i nastavio.

"Čuo sam šta je Canelo rekao, ali on nema pojma šta se u svlačionicama dešava. Ovo sve je baš glupost za mene. To je moj dres i ja sam ga mijenjao s Messijem. On to nije namjerno uradio i glupost je reći da ga je bacio na pod, namjerno ga gazio i slično. Messi nije takav čovjek".

Top Komentari

davide.azzurri
Ne konta levat novinar da je ovo sala
3 0
user1639705257
Ko sada strahuje a ko prijeti ??? ( :-
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi