Hrvati su u Kataru napravili i jedno čudo koje će se teško ponoviti u svijetu fudbala
FOTO: EPA

Brojke su nevjerovatne

Hrvati su u Kataru napravili i jedno čudo koje će se teško ponoviti u svijetu fudbala

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u polufinale Mundijala u Kataru, ali i napravila podvig koji će teško ne srušiti u budućnosti. Za Vatrene je to bilo treće polufinale u historiji Mundijala nakon 1998. i 2018. godine.

Izabranici Zlatka Dalića igrali su u Kataru disciplinovano, pametno, bez srljanja, a to se na kraju sve isplatilo.

Svjetski mediji iskopali su zanimljiv podatak.

Vatreni su u Kataru u vodstvu bili samo 46 minuta, a odigrali su ukupno pet utakmica i plasirali se u polufinale.

Hrvatska je dakle odigrala 450 regularnih minuta i 60 minuta produžetaka, dakle ukupno 510 minuta, a samo su 46 minuta bili u vodstvu.

Oglasi

Nevjerovatan podvig kojeg su napravili do polufinala.

U grupnoj fazi remizirali su 0:0 protiv Maroka i Belgije, savladali su Kanadu sa 4:1 nakon preokreta i upravo u tom meču protiv Kanade imali su jedino vodstvo u Kataru. Livaja je u 44. minuti pogodio za 2:1 i do kraja je Hrvatska ovjerila trijumf.

Poluvrijeme protiv Kanade bio je jedini period u kojem su Vatreni vodili.

U osmini finala gubili su od Japana sa 0:1, nakon toga Perišić je izjednačio na 1:1 pa je meč otišao u produžetke, kasnije na penale gdje su slavili Hrvati. Brazil je poveo u produžecima sa 0:1, Hrvatska se vratila i opet dobila na penale.

Hrvatsku u utorak od 20 sati po centralnoevropskom vremenu očekuje duel protiv Argentine u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dakle izabranici Zlatka Dalića Mundijal u Kataru će završiti sa sedam utakmica. Nakon polufinala vidjet ćemo da li će još igrati utakmicu za treće mjesto ili finale.

Može se desiti da Hrvatska dođe do samog kraja na Svjetskom prvenstvu, a da je manje od 90 minuta imala vodstvo na svojoj strani što bi bio presedan u svjetskom fudbalu u to nema sumnje.

Top Komentari

antikomunist
Plemicu i ostalim fanaticima i navijacima DA PONOVIM sta åisu 8 kazu SVJETSKI MEDIJI-pa neka me opet nerealni fanatici iz BiH koji navijaju za susjednu zemlju a ne svoju zaspu prijavama i dislajkovima——-»Vatreni su u Kataru u vodstvu bili samo 46 minuta, a odigrali su ukupno pet utakmica i plasirali se u polufinale.Hrvatska je dakle odigrala 450 regularnih minuta i 60 minuta produžetaka, dakle ukupno 510 minuta, a samo su 46 minuta bili u vodstvu».....hajmo sad kockasti fanatici, zaspite me dislajkovima i navalite sa prijavama;)
4 0
rauber_bh
Što bi narod reko na guz*ve
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi