Hakan Šukur zgrožen videom Vatrenih: "Uz tebe sam Bosno i Hercegovino, kakva sramota za Hrvatsku"

Jasna poruka legendarnog napadača

Hakan Šukur zgrožen videom Vatrenih: "Uz tebe sam Bosno i Hercegovino, kakva sramota za Hrvatsku"

A. Čaušević

Hrvatska je imala još jedan sjajan Mundijal i u prilici je da osvoji novu medalju, međutim dosta bure u javnosti izazvao je snimak nastao nakon pobjede Vatrenih nad Brazilom u četvrtfinalu. Na sve je reagovao i legendarni napadač Hakan Šukur.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je poslije trijumfa nad Brazilcima objavio snimak kako popularni Vatreni pjevaju pjesmu "Lijepa li si" od kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Video je ubrzo počeo kružiti društvenim mrežama, a pogledao ga je i legendarni Hakan Šukur. Turčin ga je poslije toga i podijelio na svom Twitter profilu uz poruku podrške Bosni i Hercegovini.

"Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku", poručio je legendarni golgeter uz priloženi sporni snimak.

U jednom trenutku se može čuti kako su u hrvatskom taboru u sav glas svi pjevali stihove: "Herceg-Bosno, srce ponosno..."

Oglasi

Ovo je poznata patriotska pjesma u Hrvatskoj koja istovremeno budi nemire među brojnim bh. stanovništvom zbog dešavanja na prostoru Hercegovine tokom agresije između 1992. i 1995. na BiH što su potvrdile i presude Međunardnog suda u Hagu.

Šukur, koji već godinama živi daleko od Turske, je očigledno upoznat sa svim šta se dešavalo u BiH tokom godina agresije zbog čega je vrlo vjerovatno i podijelio sporni video.

U centru pažnje tokom Mundijala

Kakav je Šukurov status u Turskoj najbolje govori tužna sudbina turskog komentatora koji je izgovorio ime čuvenog napadača Galatasaraya u video prijenosu.

Spomenuti komentator Alper Bakircigil je podsjetio turske gledatelje da je Hakan Šukur autor najbržeg gola u historiji svjetskih prvenstava, a to se ispostavilo nedopustivom pogreškom u očima turskih lidera.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dobio sam otkaz na TRT-u, gdje sam godinama ponosno radio, nakon događaja koji se odigrao danas", objavio je voditelj na Twitteru.

Kao što je poznato predsjednik Turske Tayyip Erdogan je na neki način protjerao Šukura zbog protivljenja njegovoj politici zbog čega jedaod najboljih napadača svoje generacije već godinama živi i radi u SAD-u.

Top Komentari

plemic
boli nas qurac šta misli turčin. nek' kupi novi taksimetar da se ameri ne žale kako ih podkrada, a nas pusti da se pripremamo kako pregaziti maroko.
5 29
Arnel925
Ovaj šućur ima previše vremena. Jarane otpusti se malo, vozi svoj taxi u Americi. Ako nama Bošnjacima ne smeta sto će tebi smetati. Neka se samo slavi, pjesma nikad nikog nije ubila.
5 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi