Pojavio se i dokaz: Benzema je uradio ono od čega je bježao godinama!

Izgleda je skupio hrabrosti

Pojavio se i dokaz: Benzema je uradio ono od čega je bježao godinama!

Admin Čaušević

Karim Benzema je fudbaler o kojim se najviše priča posljednjih sedmica. Sve je počelo njegovim napuštanjem kampa reprezentacije Francuske pa praktično svaki detalj o sjajnom napadaču odjekne snažno u javnosti.

Pomalo neprimjetno je prošla vijest da je Benzema ostao bez svog zaštitnog simbola kojeg je nosio u periodu kada je krenula njegova životna forma i pohod ka Zlatnoj lopti.

Naime, izgleda da je 35-godišnjak odlučio da više ne igra sa bandažom na svojoj desnoj ruci što je bio slučaj od 2019. godine.

Kao što se može vidjeti na fotografiji sa pripremne utakmice Real Madrida protiv Getafea Benzemina desna ruka nije bila zamotana.

Da li će osvajač Zlatne lopte skupiti hrabrosti te bez zavoja igrati i u takmičarskim mečevima pokazati će nastavak sezone.

Oglasi

Benzema je mali prst slomio u januaru 2019. godine u duelu protiv Betisa. Od tada je nekoliko puta odlagao operaciju jer nije želio propuštati utakmice.

Stigla je i ljekarska dozvola da može igrati sa povezom preko ruke, a na neki način zbog tog zavoja je postao i sujevjeran jer je u međuvremenu značajno podigao svoju formu.

Kraljevi sezonu nastavljaju u petak 30. decembra protiv Valladolida kada će se i vidjeti da li je Benzema definitivno odbacio svoj zaštitni simbol.

Inače, iza Benzeme je vrlo teških nekoliko sedmica, a vrhunac je bilo definitivno povlačenje iz reprezentacije Francuske i to nakon što su mu neki saigrači zabili nož u leđa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Antoine Griezmann je bio taj koji se najviše protivo Benzenimom povratku, a tu je bilo još nekih igrača poput kapitena Huga Llorisa.

Na kraju je Benzema odlučio da digne sidro, otpratio je i većinu dosadašnjih reprezentavnih kolega na društvenim mrežama i zatvorio je poglavlje zvano reprezentacija Francuske.

Top Komentari

AmellemA
Semko, jesi li naučio sufaru od svog brata Makedonca?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti