Modrić otkrio kako je Mourinho natjerao Ronalda na suze: Bila je dovoljna jedna riječ...

Dok su bili u Real Madridu

Modrić otkrio kako je Mourinho natjerao Ronalda na suze: Bila je dovoljna jedna riječ...

Admin Čaušević

Cristiana Ronalda prema svemu sudeći više nećemo gledati na vrhunskom nivou. Nakon 15-ak godina domi

Ronaldo je svoje najbolje dane u karijeri proveo u Real Madridu gdje mu je jedno vrijeme trener bio Jose Mourinho s kojim se umalo potukao. Sve to je opisao Luka Modrić u svojoj autobiografiji pod nazivom Moja igra.

Mourinho i Ronaldo umalo su se potukli u svlačionici tokom utakmice Kupa kralja 2013. godine, što je portugalskog napadača ostavilo na rubu suza.

Poznato je da se Mourinho i Ronaldo nisu slagali tokom zajedničkog vremena u Real Madridu iako su zajedno uživali u ogromnom uspjehu.

Najimpresivniji učinak su ostvarili u sezoni 2011./12. kada je Real srušio glavnog rivala Barcelonu i osvojio La Ligu, završivši sezonu sa 100 bodova postigavši pritom 121 gol.

Ronaldo je bio sastavni dio Realova uspjeha u ekipi koja se također mogla pohvaliti značajnim golgeterskim talentima poput Karima Benzeme i Gonzala Higuaina.

Oglasi

"Mourinhova reakcija me iznenadila", naveo je hrvatski reprezentativc te nastavio: "Vodili smo 2:0 u utakmici Kupa kralja..."

"Ronaldo nije pratio svog čovjeka pri ubacivanju i Jose je bio bijesan na Cristiana. Njih dvojica su se dugo svađali na terenu."

"Kad smo se vratili u svlačionicu na poluvremenu, vidio sam Ronalda uzrujanog, na rubu suza. Rekao je 'Idem najbolje što mogu i još me kritikuje'."

"Mourinho je ušao i počeo kritikovati Portugalca zbog njegove odgovornosti tokom utakmice. Među njima se toliko zahuktalo da je samo intervencija igrača spriječila tuču među njima."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mourinho se razišao s Real Madridom 2013., vratio se u Premier ligu kako bi trenirao bivši klub Chelsea i prešao u Manchester United. Jedno vrijeme je bio u Tottenhamu, dok je sada na klupi Rome.

Ronaldo je u Madridu bio do 2018. godine kada odlazi u Juventus, mnogi su složni reći da je tada počeo i njegov pad. Prije nekoliko sedmica je sporazumno raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom. Kao novi klub mu se spominje Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Top Komentari

K79
pa koja je riječ u pitanju?! Momir # imam riječ od 3 slova!!# , Dzem !!!#
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi