Tragedija na meču NFL-a: Mladi život je pod znakom pitanja

U kritičnom je stanju

Tragedija na meču NFL-a: Mladi život je pod znakom pitanja

Admin Čaušević

Šokantni snimci stižu iz NFL-a sa utakmice Cincinnati Bengalsa i Buffalo Billsa gdje se desila tragedija i jedan mladi život je pod znakom pitanja nakon naizgled bezazlenog sudara sa protivničkim igračem.

Igrač Buffalo Billsa Damar Hamlin (24) je u kritičnom stanju nakon što se srušio na terenu u ponedjeljak navečer tokom utakmice protiv Cincinnati Bengalsa.

Hamlin je pao na leđa samo nekoliko trenutaka nakon što je ustao poslije hvatanja na otvorenom terenu protiv igrača Bengalsa Teeja Higginsa.

U roku od 10 sekundi, ljekari Bills tima liječili su igrača. Kola hitne pomoći dovezena su na teren za manje od pet minuta, pokazuje snimak. Tom prilikom izvršena je i reanimacija. Potom je odveden u bolnicu.

[twitter]https://twitter.com/___w_a_t_e_r___/status/1610161358992973827[/twitter]

U izjavi objavljenoj oko 22 sata po lolakonm vremenu iz NFL-a je poručeno da je Hamlin u kritičnom stanju u bolnici u Cincinnatiju.

Oglasi

Na telefonskoj konferenciji oko ponoći, NFL je rekao da nema nikakvih novosti o Hamlinovom stanju osim onoga što se ranije objavio.

Igra je prekinuta u 5:58 prve četvrtine, a zatim je utakmica službeno odgođena. NFL je rekao da će više detalja o sljedećim koracima doći u "prikladno vrijeme", dodajući da je Hamlinovo zdravlje t prioritet.

Neki od Hamlinovih saigrača ostali su u Cincinnatiju dok se ostatak tima vraća u Buffalo u utorak ujutro. Buffalo se nalazi u državi New York, blizu granice SAD-a i Kanade.

Drugi igrač Billsa Stefon Diggs stigao je u bolnicu Univerziteta u Cincinnatiju gdje je Hamlin bio na liječenju u ponedjeljak kasno navečer.

Hamlin ima 24 godine i rođen je u Pennsylvaniji, pridružio se Billsima 2021. kao izbor šeste runde drafta sa Univerziteta u Pittsburghu. Odigrao je sve utakmice ove sezone.

Prema njegovoj biografiji igrača Pittsburgh Panthersa, 2016. je zbog povrede bio u crvenom dresu, to znači da je nije igrao utakmice, a bio je u ekipi. NFL stranica je dodala da je također zbog povreda propustio jedan period sezone 2017. i 2019. godine.

Top Komentari

HamzaVojvoda
jos jedna boca
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi