Transfer gotova stvar: Hasan Bayernu doveo strašnog igrača potpuno besplatno

Dolazi kao slobodan igrač

Transfer gotova stvar: Hasan Bayernu doveo strašnog igrača potpuno besplatno

Eldar Ganibegović

Januarski prijelazni rok je u toku, a Bayern je pod imperativom dovođenja nekih igrača zbog problema s povredama. Hasan Salihamidžić radi dobar posao, a sada je uspio da dovede sjajnog igrača i to potpuno besplatno.

Unatoč velikom broju pojačanja ljetos, Julian Naglesmann ima problema u odbrani. Budući da je Lucas Hernandez pretrpio kidanje križnih ligamenata, neće igrati do kraja sezone.

Stoga je momčad iz Bavarske odlučila iskoristiti dobru priliku koja se ukazala na transfer polju u liku Daleyja Blinda.

Prošle je sedmice Daley Blind neočekivano raskinuo ugovor s amsterdamskim Ajaxom. Iskusni Nizozemac je ove sezone propustio samo jednu utakmicu Eredivisie, a jedan je od najvažnijih igrača prve momčadi.

Osim toga, igrao je u svakoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, zabio je i asistirao u 3:1 pobjedi protiv Sjedinjenih Država u osmini finala.

Fudbaler je neočekivano nakon Svjetskog prvenstva zatražio raskid ugovora s Ajaxom koji je važio do juna 2023. godine, odnosno do kraja sezone.

Oglasi

Rastanak od Ajaxa protekao je stoga u tmurnoj atmosferi, ali možda je Blind znao da će brzo pronaći novog poslodavca i zaigrati u još jednom velikom klubu.

Prema Mikeu Verweiju iz "De Telegraafa" i Davidu Ornsteinu iz "The Athletica", Daley Blind će biti novi igrač Bayerna. U početku se pričalo da bi mogao otići u belgijsku ligu pod vodstvom Marka van Bommela, koji bi ga volio kod kuće u klubu iz Antwerpena.

Ipak, Nizozemac je krenuo sasvim drugim smjerom. Oba izvora kažu da bi igrač mogao stići u Njemačku u četvrtak na medicinske pretrage. Ako sve bude išlo po planu, Blind bi se trebao pridružiti Bayernu na šestomjesečni ugovor s opcijom produženja na 12 mjeseci.

Drugi izvori, međutim, kažu da ugovor neće uključivati mogućnost produženja. Stoga moramo pričekati službenu objavu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Daley Blind je odigrao 99 utakmica za nizozemsku reprezentaciju. Tijekom svoje karijere igrao je za klubove kao što su Ajax, Groningen i Manchester United.

Lijevi bek ima osvojenih sedam nizozemskih prvenstava, dva FA kupa i Superkupa, Liga kup i pobjedu u Evropskoj ligi 2017. s Manchester Unitedom. Godine 2014. izabran je za nizozemskog fudbalera godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Blind stari bauštelac. Bahati potez Hasana, nema dalje.
1 4
NKZ1922
Strašnog igrača? Frajer imao dogovor sa Royal Antwerpom da pređe kao slobodan igrač i onda su ovi uletili. Toliko je strašan.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi