Nastavljen nevjerovatni niz Juventusa: Stara dama izgleda nezaustavljivo
Torinski tim ne može da primi gol u Seriji A. Osam uzastopnih mečeva nisu primili gola (Foto: EPA)

Osma uzastopna pobjeda

Nastavljen nevjerovatni niz Juventusa: Stara dama izgleda nezaustavljivo

Midhat Šljivak

Juventus je u 17. kolu italijanske Serije A u Torinu dočekao ekipu Udinesea i na kraju je ovaj dosta dobar meč okončan pobjedom domaćeg tima od 1:0 i Stara dama je stigla do osme uzastopne pobjede bez primljenog gola.

Juventus je protiv Udinesea nastavio niz pobjeda. Došli do osmog trijumfa bez primljenog gola i jurišaju prema vrhu tabele.

Tim Massmiliana Allegrija ušao je u ovaj meč nakon sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Očekivao se i osmi trijumf, ali s Moiseom Keanom kao prvim napadačem muke su velike i sve ide mnogo teže.

Lako ovaj napadač dolazi u šanse za postizanje golova, ali realizacija mu je na nivou prosječnog fudbalera, pa je i večeras uspio promašiti nekoliko sjajnih prilika.

Dva puta je Kean prijetio u prvom dijelu ovog meča. Nije uspio zabiti, dobru šansu je imao i Rugani čiji je udarac odbranio Silvestri i Juve nije mogao do gola.

S druge strane Wallace je dva puta isprobao ruke Szczesnyog. Nije uspio postići gol i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

I u nastavku dobra utakmica i nekoliko šansi s obje strane. Kean je promašio dvije odlične šanse, Kostić također i izgledalo je kao da će ovaj meč završiti bez pobjednik.

Međutim, u 86. minuti Biancoineri dolaze do pobjede. Federico Chiesa je izbjegao ofsajd zamku, poslužio je Danila kao na tacni, a Brazilac pogađa za vodstvo Stare dame od 1:0.

To je na kraju bio i konačan rezultat meča. Udinese nije uspio ništa napraviti do kraja i ostalo je 1:0 za Staru damu.

Torinski velikan ovom pobjedom dolazi na drugom mjesto sa 37 bodova, četiri manje od vodećeg Napolija i možemo slobodno reći da se Juve potpuno uključio u borbu za titulu.

Seria A će do kraja sezone biti veoma neizvjesna jer je dosta ekipa koje pretenduju na sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 17. kolo:

Juventus - Udinese 1:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

korona
Financijska ce im zaustavit pohod ?? lopovska gamad stara drolja
2 6
Mowzilla
Navijac sam Juventusa, ali brate, ovo je daleko od borbe za prvenstvo. Kilavo da ne moze bili kilavije, ali nejse sad: bodove pisi, igrus brisi...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi