Thomas Muller je noćima razmišljao, sve izvagao, a onda danas saopštio konačnu odluku

Ipak će igrati

Thomas Muller je noćima razmišljao, sve izvagao, a onda danas saopštio konačnu odluku

E. Škorić

Iskusni napadač Bayerna Thomas Muller ranije je govorio da bi mogao da se oprosti od dresa njemačke reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Njemačka je imala neuspješan turnir u Kataru te je ispala već u grupnoj fazi, što je dovelo do glasina da bi mnogi pripadnici 'stare garde' mogli da se oproste od reprezentacije. Među onima za koje se vjerovalo da će donijeti odluku o prestanku igranja za Elf je Thomas Muller.

"Ako je ovo bila moja posljednja utakmica, bilo mi je veliko zadovoljstvo. Igrao sam sa velikom dozom ljubavi za svoju reprezentaciju", rekao je napadač Bayerna nakon ispadanja sa SP-a u Kataru.

Međutim, nakon mnogo razmišljanja, 33-godišnji nogometaš Bayerna odlučio je ostati na raspolaganju za selekciju ako ga zatreba njemački selektor Hansi Flick.

"Naravno, bio sam emotivan nakon utakmice s Kostarikom. Bio je to tužan trenutak, pogotovo zato što smo ispali čak i ako smo pobijedili", rekao je Müller na današnjoj konferenciji za novinare.

"Bio sam u dobroj komunikaciji s Hansijem Flickom. Sve dok sam profesionalni nogometaš, uvijek ću biti na raspolaganju reprezentaciji. Na treneru je da odluči kada, hoće li i kako. Cilj je ponovo biti uspješan. Hansi ima mnogo opcija u napadu. Vrlo sam opušten, ali sigurno ću biti tu kada me selektor bude trebao."

On je s Njemačkom bio svjetski prvak 2014. godine, te je 2010. godine osvojio treće mjesto.

Muller je odigrao ukupno 121 utakmicu za Njemačku i postigao 44 gola.

Kompletnu karijeru je iskusni golgeter proveo u Bayernu i ima čak 11 naslova prvaka Njemačke, te šest trofeja Kupa, osam trofeja Superkupa Njemačke, te je dva puta osvajao Ligu prvaka.

Sada je na Flicku da odluči, ali po svemu sudeći Mullera ćemo već u martu gledati u dresu njemačke reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Imaju Haverca, Mukoka, Musijalu, Virca...i da zove Milera čije je vrijeme odavno prošlo...
3 0
histereza
Njemacka je domaćin Eura, joj joj ko ovo piše
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti