Kraljevi dotučeni do koljena: Barcelona ima novo čudo od igrača, "asfaltirao" je Real!

Nezaboravna partija Gavija

Kraljevi dotučeni do koljena: Barcelona ima novo čudo od igrača, "asfaltirao" je Real!

A. Čaušević

Sa 18 godina je srušio prvaka Evrope. Nakon večerašnje britaljnte partije u pobjedi Barcelone nad Real Madridom sa 3:1 u finalu španskog Superkupa jasno je da fudbalski svijet dobio novo čudo od igrača.

Barcelona je stigla do prvog trofeja u sezoni. Najveći rival je potpuno zasluženo bačen na koljena. U Rijadu je Real Madrid poražena ubjedljivim rezultatom.

Od početka do kraja Barcelona je bila ta koja se pita za sve. S druge strane Kraljevi su bili umorni, anemični, neprepoznatljivio na kraju zaslužen poraz.

Utakmicu je obilježio 18-godišnji Gavi, novo Barcin dijamant koji će sigurno u narednim sezonama dominirati na najvećoj sceni. Postigao je gol i upisao dvije asistencije.

Barcelona je sve riješila u finišu prvog poluvremena kada su Katalonci otišli na dva gola razlike. U 33. minuti poslije brze kominacije pogodio je Gavi.

Oglasi

Drugi put Thibaut Courtois je loptu iz mreže vadio u 45. minuti. Gavi i Lewandowski su iskoristili loše postavljenu odbranu Los Blancosa, a zabio je Poljak.

Nastavak donosi kontrolisani i strpljivi Barcelonin fudbal. Novi propust su dočekali u 69. minuti. I ovaj gol nije mogao bez Gavija.

Lijepo se otvorio na lijevoj strani, i poslao oštar centaršut, a na drugoj stativi je loptu u gol poslao Pedri za visokih 3:0.

[twitter]https://twitter.com/Maaix4/status/1614722953576599553[/twitter]

Tražio je Real počasni gol u posljednjem kvartalu utakmice, ali je njihove napade Barcelona zaustavljala bez većih problema sve do sudijske nadoknade.

Igrala se treća minuta nadoknade kada je Karim Benzema uspio matirati Marc-Andre Ter Stegena za konačnih 3:1.

Barceloni je ovo 14. Superkup Španije, ali i prije svega pobjeda na psihološkom planu nad Realom u borbi za titulu prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
I ćorava koka zrno ubode. Benzema standardno dobar.
5 18
ubnt2
Laganini, Bravo Barca, trofej je napokon tu.Elegencija ili lakši trening? Odlučite sami.
11 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi