Sada je jasno zašto je najbolji igrač zambijske lige kao nagradu dobio školjke jaja

Daleko je od onog što mnogi misle

Sada je jasno zašto je najbolji igrač zambijske lige kao nagradu dobio školjke jaja

Haris Zilić

Kennedy Musonda je kriv ni dužan stigao na naslovnice svjetskih medija. Ovaj zambijski fudbaler je kao nagradu za najboljeg igrača polusezone dobio školjke sa jajima.

Naravno ovo je izazvalo dosta komentara i reakcija. Mnogi su mišljenja da je u pitanju siromaštvo koje vlada u Africi pa da je ova nagrada najviše što su mogli ponuditi, međutim istina je sasvim druga.

Jedan od sponzora Power Dynamosa za koji je Musuonda na 17 utakmica pstigao deset golova je firma koja se bavi proizvodnjom jajima, tačnije u pitanju je jedna zambijska farma.

Kako bi prikazali uspješnost poslovanja u dogovoru sa firmom odlučili su da najboljeg igrača nagrade sa školjkama jaja.

I sam Msuonda je bio zbunjen i iznenađen, ali na kraju su mu objasnili šta je bila smisao ove nagrade.

Nakon preuzimanja nagrade rekao je da će jaja podijeliti u najsirmoašnije selo u Zambiji kako porodice barem jedan period ne bi puno razmišljali o gladi.

Oglasi

Musonda je jedanod najplaćenijih fudbalera u Zambiji, a nedavno je odbio i neke evropske ponude i izrazio želju da ostane u rodnoj državi.

Prije par dana promijenio je klub u svojoj rodnoj državi.

Tako će dres Power Dynamosa u nastavku zamijeniti dresom Young Africansa.

Young Africans je jedan od najpopularnijih klubova u Zambiji, a Musonda je došao kao slobodan fudbaler jer mu je istekao ugovor sa Dynamosima.

Iako vam imena klubova u Zambiji puno ne znače dodajmo da je ovaj napadač još nosio dres Green Eaglesa, Zanaca, Lepardsa i Lusake.

Top Komentari

Shojich07
Vrhunac istraživačkog rada, ne znam čemu ovakav članak kada je i kod nas znalo se desiti da igrač za potpis ugovora dobije karton svježeg pilećeg mesa, 500 kg deterdženta za pranje odjeće i da ne nabrajamo dalje.....
1 0
K79
pa da si novinaru juce pogledao video koji si postavio znao bi odmah o čemu se radi i ne bi bilo potrebno da objavljujes ovo al hajd valja i tebi dnevnicu uzet:D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi