Eldar Ćivić ironičnom rečenicom iskazao nezadovoljstvo zbog izostanka sa spiska Faruka Hadžibegića
Dosad standardni član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Eldar Ćivić nije dobio poziv Faruka Hadžibegića

Bio je standardan član nacionalnog tima

Eldar Ćivić ironičnom rečenicom iskazao nezadovoljstvo zbog izostanka sa spiska Faruka Hadžibegića

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je prije nekoliko dana popis igrača na koje računa u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke. Među 25 pozvanih igrača nema lijevog beka mađarskog Ferencvaroša Eldara Ćivića, a činjenica da nije dobio poziv nije se dopala 26-godišnjem defanzivcu, što je javno pokazao na društvenim mrežama.

Eldar Ćivić je u proteklim godinama bio jedan od fudbalera kojima je mjesto u nacionalnom timu gotovo bilo zagarantovano. Ovaj lijevi bek skupio je 24 nastupa u reprezentaciji, no na popisu Faruka Hadžibegića ga nema.

Teško je 26-godišnjem Ćiviću palo to što nije dobio poziv Faruka Hadžibegića. Vidljivo je to na društvenim mrežama nakon što je nastupio za Ferencvaroš u osmini finala Evropske lige protiv Bayer Leverkusena.

Njemu je također nekadašnji reprezentativac Darko Todorović komentarisao objavu riječima kako je mislio da je povrijeđen, aludirajući na to da nije pozvan u nacionalni tim, a Ćivić mu je ironično uz smijeh odgovorio:

"Nisam spreman".

Oglasi

Pozivanje Eldara Ćivića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod bivših selektora znalo je izazvati pravi revolt među određenim navijačima.

Dosta je onih koji smatraju da 26-godišnji defanzivac nije kvalitet za nacionalni tim, ali on je od 2018. godine, pa do kraja 2022. godine odigrao čak 24 utakmice za najbolju selekciju BiH.

Podsjetimo, selektor Faruk Hadžibegić je za utakmice protiv Islanda i Slovačke pozvao ove fudbalere.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca).

Odbrana: Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (Mallorca), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Siniša Saničanin (Partizan), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Amar Dedić (Red Bull Salzburg), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Ferencvaroš), Gojko Cimirot (Standard Liege), Benjamin Tahirović (Roma), Haris Duljević (Hansa Rostock), Miroslav Stevanović (Servette).

Napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Mol Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Jasmin Mešanović (Kisvarda).

Top Komentari

user1677191664
Uh igraca kako ti napusti nasu Liga to se i danas pitam,,sjecam se utakmice sa Finskom tu si pokazao svoju klasu,dosta od tebe za sva vremena,,bolji bekovi igraju po 1 ligi Federacije
5 0
Salt_boy075
Nije nista posebno i puno grijesi,ispada konstatno po bekovima,ne znam cim3 si ih kupio pa te tolerisu u klubu. Al ruku na srce pola reprezentacije su nam sklopili menadjeri,vjerovatno s3 tvoj menadzer na nekog naljutio!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti