Hadžibegić govorio o Mešanoviću, Bilbiji, Hamuliću, Huseinbašiću: Objasnio je i zašto nema Zolotića
FOTO: T. Hebib

Press konferencija

Hadžibegić govorio o Mešanoviću, Bilbiji, Hamuliću, Huseinbašiću: Objasnio je i zašto nema Zolotića

H. Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine krajem marta očekuju prve utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. godine protiv Islanda i Slovačke.

Novi selektor našeg nacionalnog tima Faruk Hadžibegić saopštio je spisak fudbalera koje računa za pomenute duele, a nakon toga obratio se i medijima na press konferenciji koja je danas održana u Sarajevu u zgradi NFSBiH.

"Odlučio sam se za ove igrače. Ovo je početak. Imam i drugih igrača. Razmišljao sam o Bilbiji, ima tu igrača dobrih u domaćem prvenstvu. Nisam želio da kvarim dinamiku od prije. Nemanja je tu zaslužuje da bude. Nisam ga zvao reda radi", rekao je selektor Hadžinegić, zatim nastavio:

"Tu je Tahirović. Tu je bio i Huseinbašić, ali rekao je da želi još da razmisli, mislio sam da je to gotova stvar. Bilo je prijedloga i oko Zovke, Hamulića, ali oni ostaju za naredne periode i naredna okupljanja. Što se tiče Huseinbašića, razgovarali smo uradili smo sve, iši smo na noge. Daj Bože da bude sve dobro, ne želimo nikoga da se odričemo. Dres BiH zaslužuje respekt."

O pozivu za Jasmina Mešanovića?

"Zadnji period nije bio pozivan. Pored Stevanovića i Duljevića trebao mi je još jedan igrač na toj bočnoj poziiji. Standardan je u Kisvardi. Odluči osam se za njega."

Oglasi

O formaciji?

"Vidjet ćemo kako će to izgledati. Imamo dobar izbor. Zadnja linija je bitna, imamo tu dobre bekove, defanzivce, vidjet ćemo kakav ćemo sistem igrati. Ne mogu sada konkretno o tome govoriti."

O Hamuliću?

"Razgovarali smo, pričao sam sa njegovim trenerom. On je tek došao u Francusku. Dobar sam prijatelj sa trenerom, konsultovao sam se. Mislim da mu treba još vremena da se malo navikne na ozbiljniji fudbal kakav se igra u Francuskoj. Dečko je došao iz nižih nizozemskih liga prije tri godine."

Nermin Zolotić pruža sjajne partije u Portugalu, ali nije našao mejsto na spisku?

"Znam za Zolotića. Nismo mogli pozvati sve odjednom. Nadam se da će ovi momci dati maksimum. Razmišljali smo i o Menalu, ali tu je Mešanović, to je stvar našeg izbora, vidjet ćemo da li će to biti dobra opcija ili ne."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Selektor se na kraju dotakao i Pjanića.

"Oporavlja se, bit će ga teško zamijeniti, ali gledat ćemo da bude sve dobro. Razmišljao sam i o Hajradinoviću, pratimo sve igrače."

Top Komentari

retro
Sestra Luke Menala posvetila tekst za dan drzavnosti svojoj domovini brata kostalo poziva u reprezentaciju odma
3 0
Trapatoni
Moj Hadzibegicu, ti da si znao nebi ti vrhunac karijere bila druga liga Francuske! Jedi vnago i ti i onaj Vico Gigovic neznalico jedna podobna !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi