Inter će dobiti novog trenera, kontakti su već uspostavljeni
FOTO: EPA

Dosta turbulencija u igri Nerazzura

Inter će dobiti novog trenera, kontakti su već uspostavljeni

Haris Zilić

Po svemu sudeći Inter i Simone Inzaghi se razilaze ovo ljeto bez obzira kao Nerazzuri priveli sezonu kraju u kojoj je bilo dosta turbulencija, ali ostali su u igri za trofej u Ligi prvaka.

Inter ne briljira u posljednje vrijeme, pogotovo u Seriji A gdje su u užasnom nizu i doveli su u pitanje i plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Dosta stvari očigledno ne štima kada je Inter u pitanju, a kao glavnog krivca većina vidi trenera Simone Inzagija.

Neki mediji u Italiji idu do te mjere i pišu kako igrači bojkotuju Inzhagija i da je to glavni razlog loših igara u posljednje vrijeme.

Kako god, Inter očekuje dvomeč četvrtine finala Lige prvaka protiv Benfice, a u prvenstvu velika borba za TOP 4 i bilo bi suludo u finišu sezone mijenjati stvari na klupi.

Inzaghi će privesti sezonu kraju, a od ljeta stiže novo ime.

Oglasi

Ugledna Gazzetta dello Sport prenosi vijest da je Inter već stupio u kontakte sa portugalskim stručnjakom Sergiom Conceicaom.

Navodno su čelnici Intera predstavili dugogodišnji plan Portugalcu, a čini se da i Conceicao ne bi imao ništa protiv da preuzme klupu Intera za koji je nastupao kao igrač od 2001. do 2003. godine.

Conceicao voli Italiju, ostavio je dubok trag kao igrač. Nosio je dres Parme, Intera, Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U trenerskoj karijeri još nije vodio nijedan tim sa Čizme pa bi mu svakako to bio poseban izazov.

Bio je na klupi Olhanensea, Academice, Brage, Vitorie Guimaraes, Nantesa i Porta. Trenersku karijeru je počeo 2010. godine u Belgiji kao pomoćnik u Standardu iz Liegea.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Inter_tz
Opet neko bez iskustva dokle vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi