Savez dao dozvolu Veležu za do danas spornu tribinu

Odluka Komiteta za takmičenje N/FSBiH

Savez dao dozvolu Veležu za do danas spornu tribinu

Eldar Ganibegović

Mnogo prašine se podiglo oko montažne tribine na stadionu Rođeni koja je namijenjena za gostujuće navijače. Velež je odradio određene korekcije, te je Komitet za takmičenje N/FSBiH dao dozvolu za korištenje sporne tribine.

Prva utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Željezničara odigrana je bez prisustva navijača gostiju s Grbavice nakon što je Velež postavio famoznu gostujuću tribinu, sada već popularni kavez.

Manijaci su, kako su naveli u saopštenju koje su tada objavili, odbili da budu tretirani kao životinje, te nisu stigli u Mostar na utakmicu koju je Velež riješio u svoju korist rezultatom 1:0.

Ono što slijedi na stadionu Rođeni jeste mostarski derbi u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a navijači Zrinjskog, kao i navijači ostalih bh. klubova, sada će moći prisustvovati utakmicama u Mostaru i podržavati svoje igrače.

Komitet za takmičenje N/FSBiH odlučio je da da dozvolu Veležu za spornu tribinu, nakon što su odrađene korekcije u vidu smanjenja ograde, postavljanja stolica i dva toaleta.

"Usvaja se informacija AD HOC komisije N/FSBiH kojom se FK Velež daje saglasnost za upotrebu montažne tribine na stadionu "Rođeni" u Mostaru, kapaciteta 200 (slovima: dvije stotine) mjesta, namijenjene za smještaj gostujućih navijača, na prvenstvenim utakmicama m:tel Premijer lige BiH do kraja takmičarsje sezone 2022/23", stoji u zaključku komisije.

Nakon utakmice sa Zrinjskim, do kraja sezone Velež ima za odigrati još tri utakmice na svom terenu i to protiv Borca, Igmana i Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski tim trenutno je na trećoj poziciji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s 41 osvojenim bodom koliko ima i četvrtoplasirani Široki Brijeg.

S ukupnih 3:1 i nakon dvije pobjede protiv Željezničara u polufinalu, izabranici Nedima Jusufbegovića plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine, te će protiv Zrinjskog 17. maja na Bilinom polju braniti trofej osvojen prošle sezone pod vodstvom Feđe Dudića. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Vidi im tribine,seljaci iz Vrapcica,i jeste za livade,5 vam Zrinjski dao ,**** vam pas mater seljacku TM87
1 13
user1676312914
Šta je slijedeće što će tražiti..krov, jastuke..? Velež pravi montažnu tribinu za 4-5 utakmica i prijatelji sa Grbavice traže uslove kao da će ta tribina tu uvjek stajati. Nimalo razumjevanja za klub koji silom prilika svoj stadion pravi od ničega. To je čista ljubomora, nema druge rječi. Mup neda na izgrađene tribine a "prijateljski" klubovi tjeraju Velež da ulaže novac u tribinu koja će tu stajati mjesec dana.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti