Cocalić: Sudija Topalović je psovkama i provokacijama vrijeđao mene i saigrače!

Ispričao šta se dešavalo poslije meča na Grbavici

Cocalić: Sudija Topalović je psovkama i provokacijama vrijeđao mene i saigrače!

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je remizirao sa FK Igman Konjic, a poslije meča gledali smo pomalo nevjerovatne scene. Nogometaši Željezničara imali su šta zamjeriti sudiji Sabriji Topaloviću iz Cazina, a crveni karton je dobio kapiten Edin Cocalić.

Cocalić je nakon toga potpuno izgubio živce, te se pokušao obračunati sa Topalovićem.

Sudija iz Zenice je uz pomoć velikog broja redara napustio teren Grbavice, a Cocalić se nije mogao smiriti. Sada se oglasio i iznio pomalo nevjerovatne stvari.

Ističe da je trpio uvrede od Topalovića, te poniženja koja ranije nije doživio, a iza sebe ima bogatu inostranu karijeru.

”Prije svega želio bih da se izvinim našim navijačima, mojim suigračima i svim uposlenicima mog kluba zbog moje reakcije na kraju utakmice. Uvijek sam kroz svoju karijeru težio da budem profesionalan i da poštujem protivnike i sve aktere utakmice.

Oglasi

Sinoć nisam mogao da istrpim uvrede koje su dolazile od glavnog sudije. Sudija, koji bi trebao da bude glas razuma i pravde na terenu u više navrata tokom utakmice psovkama i provokacijama vrijeđao je moje suigrače i mene. Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala.

Nažalost već duži period svjedoci smo sudijskih lakrdija koje se dešavaju na svim stadionima naše države..ostaje nada da će doći vrijeme kada će igrači i navijači na svakom fudbalskom terenu imati fer uslove za sportsko nadmetanje”, napisao je Cocalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cocalića očekuje žestoka kazna, a da li i sudiju Topalovića, biće zanimljivo vidjeti.

Željezničar će tako biti bez kapitena u narednim veoma važnim utakmicama, no popularni Manijaci su ga podržali nakon meča, kao i njegove saigrače.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
A zasto se klub ne oglasi??Zasto sutite citavo vrijeme,od korone sutite,koga se bojite?Imamo li tog predsjednika,ima li iko u klubu da se oglasi ,kradu nas nonstop,svi znamo ko je poslao sudiju da jucer odradi posao,Sarajevo se osteti protiv Sloge i svi se digne,odmah im vrate protiv Tuzla Sitija kojeg je Sarajevo pokralo,poslije im dolazi Siroki oni se zastite Gigovicem ako zatreba,ali nisu cutali ko mi ,mi samo cutimo i ovako nam rade...Coca shvatamo te i sve ti je oprosteno..TM87
3 8
hz_033
Produzi im sudija 10 minuta utakmicu i hadalji neznaju dati gol. Koga to nebi iznerviralo ???? ? Btw osim izjave celavog glupsona da im je psovao, dajte bar jednu situaciju gdje zeljo ostecen sudijskom odlukom ???!!!!?!?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi