Vječiti derbiji: Situacija iz ove sezone nikada se više neće ponoviti
Sarajevo je na dva derbija ove sezone ostalo bez pobjeda u posljednjim sekundama meča

Bordo tim ispustio dvije pobjede u 96. minuti

Vječiti derbiji: Situacija iz ove sezone nikada se više neće ponoviti

Midhat Šljivak

Sarajevo je večeras na Koševu u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ispustilo pobjedu protiv gradskog rivala Željezničara. Do 78. minute meča Bordo tim je imao prednost od dva gola, ali Plavi s Grbavice su na kraju došli do boda golovima Irfana Jašarevića te Sulejmana Krpića koji je zabio za 2:2 u 96. minuti.

Sarajevo je po drugi put ove sezone ispustilo dva gola prednosti u gradskim derbijima protiv Željezničara. Imao je večeras Bordo klub Evropu u rukama, ali su je lošom završnicom ispustili i ostavili su gradskom rivalu šansu da se bori do samog kraja.

Dal Varešanović u 35. minuti je postigao pogodak za vodstvo Sarajeva od 1:0, da bi Renan Oliveira u 75. povećao prednost na 2:0 i tada se činilo da će Bordo tim doći do pobjede koja im sigurno donosi plasman u Konferencijsku ligu.

Međutim, opuštanje u redovima ekipe Mirze Varešanovića Željezničar maksimalno koristi. Brzo su se gosti vratili pogotkom Irfana Jašarevića u 78. minuti, da bi zatim u šestoj minuti nadoknade Sulejman Krpić pogodio za 2:2 i erupciju oduševljenja na južnoj tribini.

Identično razočarenje navijači tima s Koševa doživjeli su u prvom dijelu sezone na Grbavici. I tada su od igrači Sarajeva od gotovog napravili veresiju i ispustili su dva gola prednosti.

Tog 26. augusta Sarajevo je pogocima Ivana Ikića s bijele tačke i Muse Muhammeda iz 76. minute došlo do dva gola prednosti, iako su igrali s igračem manje od finiša prvog dijela i isključenja Frane Čirjaka.

Oglasi

Sve je upućivalo na to da će Sarajevo osvojiti Grbavici. Međutim, to Plavi nisu dozvolili i na krilima iskusnog Samira Bekrića dolaze do boda.

Bekrić je u 88. minuti meča asistirao Dženanu Haračiću za 1:2, a zatim je majstorijom iz slobodnog udarca u šestoj minuti nadoknade donio svom timu bod u velikom derbiju.

Precrtana situacija viđena je i večeras. Sarajevo je tako poklonilo dva boda velikom rivalu koji je nakon večerašnje utakmice ostao u igri za plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je trenutno na trećem mjestu s 49 bodova i do kraja sezone timu Mirze Varešanovića slijede dueli s Veležom i Tuzla Cityjem i to nikako nije lagan raspored u ključnim utakmicama.

Željo s druge strane u narednom kolu kući čeka Posušje, a u posljednjem gostuje tuzlanskoj Slobodi koja se kao i Posušaci bori za opstanak i ekipa s Grbavice sigurno neće doći lako do bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
plači, pizdo, plači. znamo da si njihov navijač, ali kao novinar da li to trebaš i smiješ pokazivati. opća naobrazba ti treba reći da se "kolo povjesti okreće" puno se stvari ponavlja, zašto nebi i nogometna događanja. kao što vidiš ponavlja se i da neki bih klub ide ponovo ka tri zaredom osvojene titule. ti primljeni golovi u nadoknadi vremena govore da je rijeć o "divče klubu", neuigranoj ekipi, lošem treneru/taktici, ne nikakvom povjesnom čudu. najveće ćudo torpedaša je Covid titula, to još ni jednom bih klubu nije uspjelo, i nadam se da se nikad više ponoviti neće. LP
3 2
nakopitam
Ni jedni ne zasluzuju evropu! Sarajevo zbog rukovodstva, a ivanovi mitomani jer kradi i trebaju se ugasiti.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi