S kim FK Sarajevo ima posla? Šestocifrena ponuda govori mnogo, a hladan tuš još više od toga

Bordo klub igra protiv Gruzijaca

S kim FK Sarajevo ima posla? Šestocifrena ponuda govori mnogo, a hladan tuš još više od toga

Admin Čaušević

Manje od sedam dana je ostalo od prve takmičarske utakmice za FK Sarajevo. Bordo tim će u sklopu kvalifikacija za Konfefencijsku ligu gostovati na Ramaza Shenaglia stadionu u Kutaisiju.

Znao je FK Sarajevo negativno iznenaditi svoje fanove u pojedinim evropskim mečevima, dovoljno se sjetiti posljednjeg izleta na međunarodnoj sceni i elminaciji od moldavskog Milsamija.

U međuvremenu se tu Titovoj 38b promijenilo dosta toga, ali dueli sa Moldavcima dolaze kao opomena da se gruzijski Torpedo uopšte ne smije potcijeniti. 

Odradio je Bordo klub odličan prijelazni rok, doveo niz zvučnih pojačanja kao što su Južnoamerikanci Adalberto Penaranda i Kevin Viveros i sigurno u novu sezonu ulaze sa visokom ambicijama.

Ako je FK Sarajevo moćan za bh. uslove, onda se isto može reći i za Torpedo kada su u pitanju gruzijski fudbalski standardi.

Oglasi

Naime, klub iz Kutaisija je posljednjih dana poslao šestcifrenu ponudu na adresu Livingstona jer su željeli dovesti Brucea Andersona. 

Međutim, za razliku od Bordo kluba koji je uspio dovesti igrače tipa Viverosa i Penarande, gruzijski klub pa i sama liga nisu toliko privlačni i atraktivni te je Anderson odlučio da odbije ponudu.

Grzujici u svojim redovima i nemaju previše poznatih lica, možda je i najpoznatije ono Filipa Kljajića. Poznati golman iz Srbije je stigao prije nekoliko sedmica.

Najveća snaga Torpeda će biti trener Steven Ker, Škot je upravo insitirao na dovođenju svog sunarodnjaka Andersona, ali ga nije uspio ubijediti. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, u posljednjoj pripremi za duele sa Sarajevom Torpedo je igrao prijateljski meč protiv Pyunika i poražen je sa visokih 0:3 s tim da su Gruzijci igrali u kombinovanom sastavu.

Podsjćeanja radi, prvi duel Torpedo - Sarajevo igra se u četvrtak 13. jula od 19 sati po centralnoevropskom vremenu, revanš susret na stadionu Asim Ferhatović Hase je sam dana kasnije od 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
100% provjerena info: takozvane HZ bojkotuju samo iz razloga sto mirvic i ajla ne daju novac vodjama tog krda. Nadam se da ce ih uskoro neko ugasiti. Volio bih da to buduwnjihovi komsije i da ih ponize i gaze ih nogama kao sto su lesinari gazali njih.
2 6
plemic
sa nestrpljenjem čekam derbi dva torpeda.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi