Ostao je samo Srbin: Totalni raspad "ex-yu" kolonije, velikan se riješio svih zvučnih imena!

Kraj jedne ere

Ostao je samo Srbin: Totalni raspad "ex-yu" kolonije, velikan se riješio svih zvučnih imena!

Admin Čaušević

Nekoliko klubova iz Lige petice zbog velikog broja fudbalera sa područja bivše Jugoslavije je nosilo nadimak "ex-yu" kolonije. To je posljednjih sezona bio slučaj sa milanskim Interom, a od danas je definitivno i završena jedna era. 

Jedna era je od danas i zvanično završena. Nakon 11 godina Inter je napustio Samir Handanovič, sada već legendarni golman Nerazzurra.

Slovenac je u Inter stigao iz Udinesea, a na golu milanskog kluba je branio na ukupno 455 mečeva i sigurno se smatra jednim od najboljih čuvara mreže u 21. stoljeću na Apeninima.

Ovaj 38-godišnjake je Inter stigao 2012. godine iz Udinesea sa 15 miliona eura, a sa Nerazzurrima je skupio ukupno 5 trofeja.

Odlaskom Handanoviča praktično "ex-yu" kolonija u Interu više ne postoji pošto je trenutno jedino Srbin Filip Stanković član Intera.

Oglasi

Sin Dejana Stankovića se nada da bi mogao ostati stalni član finaliste Lige prvaka pošto je osim Handanoviča otišao i Alex Cordaz.

Ranije je otišao je i Marcelo Brozović. Hrvat će karijeru nastaviti Al Nassru gdje će za tri sezone zaraditi oko 100 miliona eura.

Prije Brozovića i Handanoviča "sidro" je digao i Edin Džeko. Svima je poznato da je Dijamant kao slobodan igrač potpisao za Fenerbahce.

Ranije su na San Siru još igrali Ivan Perišić (sad je član Tottenhama i spominje se njegov angažman u Hajduk), te u međuvremenu penzionisani Aleksandar Kolarov.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, mnogi navijači se pitaju kako će Inter izgledati u novoj sezoni s obzirom na zaista brojne odlaske iz ekipe. Naredni koji je na izlaznim vratima je Andre Onana. Kamerunca čeka transfer u Manchester United.

Do sada su Nerazzurri angažovali dva zvučna pojačanja. Kao slobodan agent stigao je napadač Marcus Thuram, dok je za 6 miliona na posudbu s pravom otkupa iz Sassuoloa doveden veznjak Davide Frattesi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Samir Handanovic Slovenac . Vela havle vela kuvlete. On je uvijek po etnickoj pripadnosti Bosnjak, ali post nosi slovenacki pasod on je drzavljanin Slovenije. U ovom slucaju se moze Slovenac koristiti samo kao geografski pojam. Ali posto ovi novinari vole da mlate: Srbin, hrvat, itd. onda je i on Bosnjak. I nemojte nikada za etnicku pripadnost koristiti za igrace (Bosnjake) iz BiH; Bosanac i hercegovac. Dzeko nije Bosanac i hercegovac on je Bosnjak i gradanin (drzavljanin) Bosne i hercegovine. Cudi me kako ovaj portal konstantno istice nacionalnost drugih oko nas a nikako nasu? A to sve i nije slucajno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti