Mbappeu ugovor na godinu i 700 miliona eura! Sada se uključila i Barcelona

Francuza žele mnogi timovi

Mbappeu ugovor na godinu i 700 miliona eura! Sada se uključila i Barcelona

Edmir Škorić

Kylian Mbappe (24) odlučio je ostati u PSG-u u sezoni 2023/2024, iako su mu Parižani prijetili da će ga zadržati na klupi do sljedećeg ljeta.

Mbappeu će na kraju sezone završiti ugovor s francuskim prvakom, ali već ranije je najavio da ga nema namjeru produžiti. To je svakako zabrinulo rukovodstvo slavnog kluba, pa su odlučili da reaguju i da ga prodaju već ovog ljeta.

Postoji niz klubova koji namjeravaju slati ponude za Mbappea, ali ipak njegova želja je madridski Real, a koji bi radije da ga potpiše kada bude slobodan.

No, Mbappe bi sada mogao da promijeni mišljenje. Al Hilal iz Saudijske Arabije nudi čak 300 miliona eura za njegov transfer, ali što je još važnije u svemu tome, spremni su igrači dati 700 miliona eura godišnje!

Prema Forbesu, Al Hilal se vratio s poboljšanom ponudom nakon što je Mbappe prvotno odbio ideju da napusti evropski nogomet. Ovo je ponuda koju bi prihvatilo 99,9 posto nogometaša, no još nije poznat odgovor 24-godišnjeg reprezentativca Francuske.

Oglasi

U slučaju da prihvati, biće daleko najplaćeniji u historiji sporta, te će imati godišnju zaradu veću od Messijeve i Ronaldove zajedno!

Ronaldo dobija 200 miliona eura od Al Nassra godišnje, dok Messi ipak mnogo manje od toga zarađuje u Inter Miamiju.

Al-Hilal je Mbappeu ponudio samo jednogodišnji ugovor kako bi se nogometaš mogao besplatno pridružiti Real Madridu u ljeto 2024. godine, kako nogometaš trenutno planira.

Također, PSG je dobio ponudu i od strane Manchester Uniteda od 120 miliona eura plus bonuse, pa bi transfer dosegao i 165 miliona eura.

U slučaju da se transfer ostvari, Mbappe bi postao najskuplji igrač u povijesti Crvenih vragova. Trenutni rekorder je njegov kolega iz francuske reprezentacije Paul Pogba, kupljen 2017. od Juventusa za 105 miliona.

Manchester United je u potrazi za napadačem, a njihova glavna opcija, Harry Kane, otpala je nakon što je Tottenham odbio prodati rivalu svog najboljeg strijelca, koji će po svemu sudeći put Bayern Minhena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski L'Equipe je objavio da se i Barcelona interesuje za igrača PSG-a. Ugledni francuski list najavljuje da je zakazan telefonski sastanak dva kluba kako bi se vidjelo kako izvesti operaciju. Barca planira uključiti igrače kako bi snizila cijenu.

Saga oko Mbappea će sigurno još trajati i bit će zanimljivo vidjeti ishod iste, odnosno u kojem će klubu Mbappe nastaviti karijeru ili će ipak ostati još godinu dana u Parizu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TurgutBayraktar
Ode nogomet u izmet. Pa da je supermen ne bi ga uzeo za vise od 5 miliona maks pa jije kao da daje golove svakih 10 mi uta covjece a moze se zaustaviti sa do rim odbranom i taktikom znaci nikad ne bi placao toliko za limitirane igrace jer on samo igra naprijed vecinom nebcera loptu vecinom znaci pihh
0 0
Adrian
Zašto bi najbolji fudbaler svijeta, slušao himnu Lige Evrope?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi