Horde zla se vraćaju na Sjever

Horde zla se vraćaju na Sjever

Edmir Škorić

Navijači Sarajeva Horde zla prekinuli su bojkot domaćih utakmica nakon što je klub napustila sada već bivša direktorica Ajla Alimanović.

Nakon što je početkom godine Mirza Varešanović imenovan novim trenerom Sarajeva, uslijedio je bojkot Hordi zla koje su tražile odlaske njega, Alimanovićke i Emira Hadžića, koji odavno nije u klubu.

To je je bilo drugi put u nešto više od godinu dana da Horde zla iskazuju nezadovoljstvo radom čelnika voljenog kluba.

No, sada su spremni da se vrate na sjevernu tribinu i da budu podrška svom timu, već od početka sezone i utakmice 1. kola u nedjelju.

„Neopozivom ostavkom sada već bivše direktorice Fudbalskog kluba Sarajevo ispunjen je i drugi uslov za povratak navijačke skupine Horde zla Sarajevo na domaće utakmice voljenog kluba nakon višemjesečnog bojkota istih. Razloge bojkota koji je sada i zvanično završen nećemo ponovo spominjati, uz nadu i očekivanje da se nikada više neće ponoviti da se na rukovodećim funkcijama našeg kluba nađu nekompetentne osobe koje svojim javnim nastupima narušavaju ugled i renome kluba i vrijeđaju njegove navijače.

Obzirom da je bojkot, pored odsustva sa domaćih utakmica, podrazumijevao i bojkot članstva u klubu, kao i bojkot fanshopa, ovim putem pozivamo SVE navijače Fudbalskog kluba Sarajevo da još koliko večeras putem web stranice kluba, te od sutra odlaskom u fanshop izvrše svoju osnovnu obavezu kao navijača, a to je učlanjenje u klub. Vrijeme je da se trenutna cifra od nešto više od 2000 članova bar utrostruči!

Naše voljeno Sarajevo igra svoju prvu domaću prvenstvenu utakmicu u nedjelju, 30.07.2023. godine sa početkom u 20:30h. Obaveza svih nas je da, bez obzira koju tribinu pohodili inače, taj dan svi budemo na sjevernoj tribini kako bi proslavili povratak i gromoglasnom podrškom nosili naš tim do prve ovosezonske pobjede!", objavljeno je u saopštenju navijača Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je neuspješno otvorilo sezonu i ispalo već u 1. kolu Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda, nakon čega je Mirza Varešanović smijenjen, a nekoliko dana kasnije sama se povukla Ajla Alimanović.

Očekuje se da rukovodstvo Sarajeva na čelu sa Ismirom Mirvićem ubrzo reaguje i imenuje novog trenera, ali i novog direktora kluba. Postoji nekoliko kandidata za mjesto šefa stručnog štaba, a trenutno je najbliže tome Husref Musemić, koji je i dalje pod ugovorom sa Igmanom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...steta sto su u klubu lekciju morali nauciti na tezi nacin,i sve na stetu kluba na kraju...da su se odmah rijesili one neznalice na klupi i one radodajke,Husref bi uz 30 hiljada navijaca na tribinama one Gruzijce rasturio minimum 5 razlike sa ovim igrackim kadrom...ovako,sve ispocetka,ali tako je to kad se neki prave tvrdoglavi i glume velike gazde...taman da se ekipa uhoda i uigra,pa ce sljedece sezone laganini grupna faza,ako se zadrzi igracki kadar...
5 4
bazaorao
Bolje im je bilo na istoku.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti