Sarajevo ostalo bez kondicionog trenera zbog odluke Simona Rožmana

Almir Seferović napustio Koševo

Sarajevo ostalo bez kondicionog trenera zbog odluke Simona Rožmana

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Almir Seferović dugo godina radi u Premijer ligi, zbog čega je dobro poznato lice svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu u Bosni i Hercegovini, a posljednjih sezona bio je član stručnog štaba FK Sarajevo, no sada je napustio tim sa Koševa.

Na Koševu se proteklih sedmica promijenilo dosta toga. Osim u igračkom kadru, pale su promjene i u stručnom štabu, ali i samom rukovodstvu tima.

Nedavno je klub za novog trenera imenovao Simona Rožmana, a sa njim je iz Slovenije došao i Senijad Ibričić. Dvojac je odmah odlučio da sa sobom povede svoj stručni štab, pa je ekipu Sarajeva morao napustiti i kondicioni trener Almir Seferović.

Iako je bilo planirano da ostane, Seferović je na kraju napustio ekipu, pošto će Rožman i Ibričić dovesti i svog kondiconog trenera iz Slovenije.

On je dugo godina radio kao kondicioni trener. Prije Sarajeva bio je angažovan u Turskoj u Adani Demirspor, a u BiH je još radio u stručnim štabovima Čelika, Olimpika, Željezničara. Imao je i nekoliko inostranih angažmana, ali 47-godišnjak rođen u Višegradu najviše je bio vezan za Bordo tim s kojim je sarađivao u dva navrata.

Oglasi

Osim toga, bio je u stručnom štabu šampionske genreacije koja je 2015. godine osvojila naslov Premijer lige, a godinu dana prije i Kup BiH.

Treba napomenuti da je imao i samostalni trenerski angažman prije nekoliko godina u zeničkom Čeliku.

Sarajevo je za vikend remiziralo u prijateljskom meču sa Hajdukom iz Splita (2:2), a treba istaći da će Rožman debi imati u petak protiv Posušja na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno je Bordo tim odigrao jedan meč u novoj sezoni Premijer lige, kada je na Koševu izgubio od Sloge sa 2:1. Prije toga ekipa je doživjela neuspjeh u Evropi, pošto je ispala od gruzijskog Torpeda.

Upravo nakon tih mečeva krenule su velike promjene. Prvi je otišao trener Mirza Varešanović, potom direktorica Ajla Alimanović, a onda su se događale i druge promjene u samom klubu...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tranzicija
Sefer ima titula koliko ovaj novi utakmica...
4 0
tranzicija
Valjda zbog odluke Ismira Mirvica a na prijedlog trenera. Samo i iskljucivo Mirvic donosi odluke. Nazovimo stvari pravim imenom Mirvic ga otjerao!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti