Tegeltijino ponoćno riganje vatre: Željezničaru poručio jednu riječ, a Borcu se nagovorio svega
FOTO: FK Borac

Banjalučani poraženi na Grbavici

Tegeltijino ponoćno riganje vatre: Željezničaru poručio jednu riječ, a Borcu se nagovorio svega

Admin Čaušević

Borac je u novu sezonu Premijer lige ušao porazom od Željezničara. Domaćin na Grbavici je slavio sa sigurnih 2:0 te je potpuno nadigrao Banjalučane i to u svakom segmentu igre. 

Mnogo Borac na čelu sa predsjednikom Milanom Tegeltijom očekuje od ove sezone, međutim već prvi pravi izazov u Premijer ligi donio je potpuno razočarenje.

Nakon odigrane utakmice na Grbavici predsjednik Banjalučana se oglasio na Twitteru i može se reći da nije štedio igrače svog kluba. 

Tegeltija je gospodski postupio prema Željezničaru, uputio je čestitku Sarajlijama, dok se igračima i stručnom štabu Boraca nagovorio svega. 

"Željezničaru čestitke, a igračima i stručnom štabu Borca sram i stid za prikazanu igru i zalaganje večeras (sinoć op.a.)", počeo je Tegeltija te nastavio:

Oglasi

"Ako njih nije stid, mene jeste za njih! Protiv Austrije su pokazali da mogu i znaju."

"Ovo večeras je bio sraman i kukavički pristup utakmici, koji se više ne smije ponoviti", kategoričan je bio Tegeltija. 

U kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Borac je odigrao odličan dvomeč protiv bečke Austrije i pokazao da ima određeni kvalitet, dok je na Grbavici ekipa Vinka Marinovića djelovala neprepoznatljivo.

Oglasi

I Marinović je poslije utakmice čestitao Željezničaru na zasluženoj pobjedi. 

"Čestitam Željezničaru, odigrali smo slabo. Prvo poluvrijeme smo, pa i do 2:0 faktički smo bili bez duel igre, nismo ni u našem posjedu bili dobri, a onda smo napravili neke izmjene. Imali smo neki pritisak, te jednu šansu, a Željo je zasluženo slavio i čestitam im", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slabo smo ušli u utakmicu, nismo ništa uradili što smo trebali. Dozvoljavali smo protivniku dosta posjeda, bili smo prvi dio na svojoj polovini. Nismo se probudili u nastavku, došao je prvi gol, a onda i drugi... Neki pritisak nije dao rezultat".

Borac u narednom kolu dočekuje maksimalni Igman te Banjalučani nemaju pravo na kiks u tom duelu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Bravo Željo, borba za dres i kvalitet ekipe je zaista na nivou. Navijač sam Sarajeva, ali u ovim utakmicama ti drago kad i "ljuti" rival mlatne one cigane što državu razoriše
3 0
Drakula
Sram ih i stid bilo pa ni jednu konkretnu akciju nisu napravili. Toliko mu je krivo da ni sudija nije imao na cemu da ih pogura.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi