Već je poznato ko će biti prvi neevropski klub u Ligi prvaka, UEFA popustila!
Od sezone 2024/25 u Ligi prvaka će nastupiti 36 klubova, svi će biti u istoj grupi. Klubovi će igrati po osam utakmica protiv klubova iz četiri različite jakosne skupine

Od sezone 2024/25

Već je poznato ko će biti prvi neevropski klub u Ligi prvaka, UEFA popustila!

Admin Čaušević
Teme:

Od sezone 2024/25 starta novi format Lige prvaka u kojem bi prema dosadašnjim informacijama mogao nastupiti i prvi nevropski klub što je do prije nekoliko godina zvučalo nezamislivo.

UEFA-ina Liga prvaka je najglamuroznije klupsko takmičenje na svijetu i evropskoj fudbalskoj organizaciji koja je od njega napravila zaštitni brend donosi nevjerovatan novac.

Iako je do sada Liga prvaka bila rezervisana isključivo za klubove iz Evrope, vrlo je izvjesno da to u budućnosti neće biti slučaj.

Ugledni rimski list Corriere dello Sport piše kako je UEFA popustila te da će od naredne sezone upućivati pozivnicu jednom neevropskom klubu, a već je poznato za koga će to mjesto biti i rezervisano.

Saudijci žele igrati evropsku Ligu prvaka, ta je odluka pala nakon nedavno odigranog Arapskog kupa koji je bio puni pogodak, a pobjedu je odnio Al Nassr trijumforom nad Al Hilalom.

Bogata saudijska kraljevina želi Ligu prvaka i fond PIF neće pitati za cijenu, a izgleda da su i dobili ono što su željeli.

Oglasi

Kako sada stvari stoje prvak Saudijske Arabije u narednom periodu će dobijati pozivnicu za učećše u UEFA-inoj Ligi prvaka.

Prema trenutnom stanju stvari to je Al-Ittihada za kojeg između ostalih nastupa Karim Benzema, a u najuži izbor za dobijanje pozivinice još su ulaze Al Nassr i Al Hilal.

Saudijski klubovi imaju sve što i evropski, kako novac, tako i modernu infrastrukturu, jedino što im nedostaje je takmičenje na vrhunskom nivou i jasno je da neće birati sredstava da dobiju ono što žele.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo prijelaznog roka Saudijci su doveli niz velikih zvijezda iz Evrope i sigurno su značajno povećali kvalitete svog prvenstva, ali tu se ne namjeravaju zaustaviti.

Podsjećanja radi, od sezone 2024/25 u Ligi prvaka će nastupiti 36 klubova, svi će biti u istoj grupi. Klubovi će igrati po osam utakmica protiv klubova iz četiri različite jakosne skupine. Prvih osam će ići direktno u nokaut fazu, a klubovi od 9. do 24. mjesta će se takmčiti za preostala mjesta u osmini finala.

Top Komentari

C.Banks
Je li Izrael u Evropi??, Je li Kazahstan, Azerbejdzan, Gruzija. Pa i Turska je skoro cijela u Aziji
6 1
Jugovina
Čeferin, puši kitu!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi