Ibričić: Viveros je želio da ide kući, sada imamo dovoljan broj igrača

Prelazni rok za bordo tim je završen, sportski direktor je optimista

Ibričić: Viveros je želio da ide kući, sada imamo dovoljan broj igrača

Samir Mlaćo, foto: Endin Čaušević

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija na kojoj se medijima obratio sportski direktor Senijad Ibričić.

Ibričić je to i najavio na kraju prelaznog roka u našoj ligi, te je bilo veoma zanimljivo.

Sportski direktor kluba sa Koševa bio je veoma otvoren, te se dotakao pojačanja, ali i odlazaka, te svega urađenog u periodu koji je do sada proveo na Koševu.

"Skoro mjesec dana, malo više je kako smo mi došli u FK Sarajevo i započeli raditi. Sve vas i najviše navijače zanima ta transfer politika, te ćemo se osvrnuti na te sve stvari.

Nakon ovih mjesec dana mi smo prezadovoljni radom šefa i stručnog štaba, te radom igrača i napravila se jedna dobra atmosfera. Na kraju smo iz četiri utakmice izvukli maksimum, ali ostaje žal za bodovima iz Gabele. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti", rekao je Ibričić.

Šta se dešava sa Viverosom, da li je u planovima trenera?

"On najviše zanima navijače. Plan je bio da se napravi dobar transfer, a prvi problem je bio kada je klub doveo igrače prije našeg dolaska te je Savez promijenio u međuvremenu pravila broja stranaca. Jedan je morao biti višak, ispostavilo se da je to on. Iskreno, on je odlučio da ne može da ostane i da se navikne na to. Vjerujem da je i prije našeg dolaska razgovarao sa nekim iz kluba, nije se prilagodio i jednostavno je želio kući, a prvi put je otišao od kuće.

Oglasi

Nije se prilagodio i nije bio tu, spominjao je tu nostalgiju. Mi smo tražili najbolje rješenje, jer je plaćeno i obeštećenje, pokušali smo naći najbolje rješenje, ali još se radi na tome. Njegova je to odluka i to je to".

Već neko vrijeme mnogo je transfera na Koševu. I sada je tako. Vi ste svjesni koliko je onda teško uigrati ekipu?

"Nemoguće je svaki prelazni rok mijenjati deset igrača. Nije to play station da mijenjamo igrače. Mi smo doveli tri igrača, Nemanja je došao nekako iznenada. Vidjeli smo gdje imamo problema, gdje nam nedostaje kvalitet i doveli smo par igrača.

Sarajevo nekada ranije nije moglo dovesti Oliveiru, Hasiću, te možemo prodavati i kupovati".

Oglasi

Šerbečić i Balta, status?

"Ne mogu svi igrači igrati. Ne mogu biti 22 igrača u ekipi. 11 može igrati. Mi smo u 15-20 dana željeli vidjeti sliku, a ovi koji su ostali su kvalitetniji od ovih koje ste nabrojali. Oni nisu otpisani, te smo željeli biti pošteni prema njima da mogu reagovati. Dali smo im vremena, u najboljim su godinama i ne trebaju biti na tribini.

U ovom trenutku imamo puno igrača, nije dobro da su na platnoj listi".

Koliko igrača vam još nedostaje za vašu zamisao sa šefom Rožmanom?

"Trenutno ne treba ništa. Za to sve treba vremena, ne može se ništa preko noći. Siguran sam da će to vremenom biti bolje i da ćemo izvući maksimum iz ekipe. Kvalitet sigurno postoji, pokazujemo mi to. Do zime ćemo vjerujem napraviti dobre stvari, a poslije zimskih priprema se može očekivati prava ekipa".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakva je situacija sa Akademijom FK Sarajevo?

"Sarajevo ima sve preduslove da se posveti maksimalno i Akademiji. Jedini u državi to imamo, pratili smo i rad Akademije, ali nismo imali puno vremena. Sada ćemo se posvetiti radu Akademije i pokušati praviti igrače, svi želimo više naše djece u prvom timu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
HAHAHAHAHAHAHAHA koje pranje love Mirvica, dok mu porezna ne pokuca u AmeriKI pa ćuza lagana, a FKS lagani derbi s Vrbanjusom
5 8
papagaj
Cirkus VIVEROS, ima li logike, otkupiš ga debelo, debelu mu plati daješ 6 mjeseci, i onda otpišeš, miriše na pranje al haj
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi